GIDA DENETİMİNE ÇIKAN ZABITA KAÇAK BALIK YAKALADI

Okul kantinleri ve Pazar yerleri ile açıkta gıda satışı yapan yerleri denetleyen Çivril Belediyesi Zabıta ekipleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü ekipleri Irgıllı mahallesinde kurulan semt pazarını denetledi.

Sağlık Yayın: 11 Mart 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 11.03.2015 20:38:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Her hafta bir semt pazarını denetleyen ekipler Irgıllı Mahallesi semt pazarında gerçekleştirdikleri denetimlerde açıkta satılan 45 kilogram beyaz peynir, 30 kilogram süzme yoğurt, 19 kilogram salça ile 150 kilogram açık zeytine el koyarak imha etti. Ekipler,  denetimler esnasında açıkta gıda ürünü satan pazarcılara yönetmelik ve kanunları açıklarken denetimlerin her hafta devam edeceğini de hatırlattılar.

KAÇAK AVLANAN 40 KİLO BALIK YAKALANDI

Irgıllı mahallesindeki semt pazarında denetim yapan ekipler kaçak av yapılarak yakalanan 38 kilogram Sazan ile 2 kilogram Turna balığına da el koyarak imha ettiler. Pazar yerinde satış yapan iki satıcının 1 Martta başlayan av yasağına rağmen Işıklı gölünden avladıkları balıkları sattığını belirleyen zabıta ekipleri satıcıların elindeki toplam 40 kilogram balığa el koydular. Denetim ekipleri balıkçılar hakkında 1050 şer lira İdari Yaptırım Cezası uygularken ele geçirilen balıkları da imha ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.