Hem Çalıştılar Hem Eğlendiler

Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampına katılmak üzere dünyanın farklı kentlerinden Çivril’e gelen üniversite öğrencileri hem bölgenin tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı buldu hem de okulların eksiklerini gidermek için yapılan faaliyetlere katıldı.

Kültür Yayın: 24 Haziran 2014 - Salı - Güncelleme: 24.06.2014 17:38:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampına katılmak üzere dünyanın farklı kentlerinden Çivril’e gelen üniversite öğrencileri bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezmenin yanı sıra okulların eksiklerini gidermek için yürütülen çalışmalara katkıda bulundu Çivril Kaymakamı Orhan Burhan: "Öğrenciler bir yandan okulların eksiklerini giderirken diğer yandan halkla kaynaşma imkanı buluyor"  dedi.

Kamp için yaptıkları müracaatın kabul edilmesinin ardından Denizli’ye gelen 6 ülkeden 9 üniversite öğrencisi, Çivril Kaymakamlığının yönlendirdiği 3 üniversite öğrencisiyle Çivril’e geldi. Proje kapsamında önceden belirlenen okulları ziyaret eden öğrenciler, boya ve badana ile çevre düzenleme çalışmalarına katıldı, kamu yararına işlerde görev aldı.

İki hafta boyunca ücretsiz konaklama imkânından yararlanan gençler, Denizli'nin dünyaca ünlü Pamukkale ilçesi ile Ören yerlerini gezme imkanı da buldu.

Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, dünyanın farklı üniversitelerinden 9 öğrencinin, 3 Türk öğrenci ile tamamen gönüllülük esasına dayalı proje kapsamında bir araya geldiğini söyledi. İlçede kamp yapan gençlerin ayrıca okulların ufak tefek tamir, bakım ve onarım işlerinde de görev aldığını anlatan Burhan, şunları kaydetti  "Öğrencilerimiz okulların boya badana gibi eksiklerini gidermenin yanında halkla kaynaşma imkânı buldu. Örneğin Gümüşsu kasabasında kiraz topladılar. Çeşitli köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldiler. Bu vesile ile farklı kültürlerden gelen öğrencilerin Türk kültürünü yakından tanımalarını, gittikleri ülkelerde de Türkiye'yi daha güzel ve daha doğru anlatmalarını umut ediyoruz. Bu öğrencilerimizden sonra temmuz ayı içerisinde Bosna Hersek'ten bir öğrenci grubumuz daha gelecek."

Öğrenciler memnun

Güney Kore'den gelen 22 yaşındaki Lee Uk, gönüllülük anlamında bir çalışmaya katılmak için Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, "Hem kamp yapıyoruz hem de bulunduğumuz yerlerde okulların eksiklerini gideriyoruz. Türkiye'de olduğum için çok mutluyum. Umarım birlikte güzel işler çıkarırız" dedi.

İspanya'dan katılan 23 yaşındaki Ramon Bellmas Sanz da Türk insanını daha yakından tanımak için projede görev aldığını bildirdi.

Fransa'dan gelen Lea Bernard ise "Bu tür kamplarda bulunmanın kültürel etkileşim için çok faydalı olduğunu düşündüğüm için kampa katıldım" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.