HEM OKUL DA HEM YOL DA ÖĞRENİYORLAR

Çivril’in Sundurlu Mahallesi İlkokulu öğrencileri okul yolunda da öğreniyorlar.

Eğitim Yayın: 04 Nisan 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 04.04.2015 23:00:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril Sundurlu İlkokulunda gerçekleştirilen ‘okul yolu Bilgi sokağı’ projesi ile çocuklar okul yolunda da öğretimlerine devam ediyorlar.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sundurlu İlkokulu tarafından gerçekleştirilen projede öğrencilerin günde en az 4 defa geçmek zorunda oldukları sokağın; derslerde öğrenilen konuların görselleri ve kısa bilgi notları ile donatılarak, bilgi sokağı haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Hafta sonu gerçekleştirilen projeye destek veren Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven Sokağı ziyaret ederek okul müdürü Emrah Dal’dan proje ile ilgili bilgi aldı.

Başkan Gürcan Güven’e konu ile ilgili bilgi veren müdür Dal “Birleştirilmiş sınıflı bir köy okulu olmamız sebebiyle;  okulumuzda eğitim – öğretim faaliyetleri tek öğretmen tarafından, 4 sınıf bir arada yürütülmektedir. Bu da öğrenciler açısından olumsuz sonuçlar doğurmakta, eğitimde fırsat eşitsizliğine sebep olmaktadır. Bu proje ile öğrenciler okulda gördükleri dersleri tatil olsa dahi her gün tekrar etme olanağı, görmedikleri konulara da ön hazırlık yapma imkânı bulacaklardır. Bu proje ayrıca çeşitli sebeplerle öğrencileri ile ilgilenecek fırsatı bulamayan velilerde;  öğrencilerin gördükleri konularla ilgili fikir oluşturacak ve bu velileri öğrencisiyle ilgilenmeye teşvik edecektir” dedi.

Proje ile Öğrencilerin okul başarısını arttırmayı ve Türkiye’de ilk olmaya aday bir proje gerçekleştirerek köyün ve okulun tanıtımını yapmayı amaçladıklarını belirten okul müdürü Dal “projemizin amacı öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri, her gün okul yolunda tekrar etmelerini sağlamak. Öğrencilerin ders başarısını arttırmak. Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak. Köy halkının eğitime ve okula olan ilgisini arttırmak. Denizli’de ve Türkiye’de ilk olmaya aday örnek bir proje gerçekleştirmek. Yerel ve ulusal medya aracılığı ile köyün ve okulun tanıtımını yapmak” dedi.

Yaklaşık 700 metrelik okul yolunda bulunan evlerin duvarlarını boyayan örencilere köy okulunda okuyan öğrencilerde yardım ederken köy halkı da uygulanan çalışmanın faydalı ocağına inandıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.