İKİ MAHALLE KARANTİNA ALTINA ALINDI

Çivril’de 2 mahalle kuduz şüphesiyle karantinaya alındı. Çivril’in Irgıllı mahallesinde bir inek’te, Beyköy mahallesinde de bir koyunda kuduz vakasına rastlandı.

Sağlık Yayın: 12 Kasım 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 12.11.2014 13:30:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarım İlçe Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kuduz şüphesi görülen hayvanların iğneyle uyutularak, alınan kafatasının İzmir Veteriner Kontrol Araştırma Merkezi'ne gönderildiğini, buradan gelen sonuçların ise pozitif çıktığı öğrenildi.

Geçen hafta içinde Beyköy mahallesinde tilki saldırısına uğrayan koyunda baş gösteren kuduz olayının ardından Irgıllı mahallesinde de bir ineğin kuduz belirtileri göstermesi üzerine inceleme yapan İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri her iki hayvanda da tilki saldırısı izi tespit ettiler. Bölgede yaptıkları arazi incelemesinde Irgıllı Çivril yol kenarında ölmüş bir tilki bulan veterinerler tilki ve diğer hayvanlardan aldıkları numuneleri incelemeye gönderdiler. Hafta başında çıkan sonuçlara göre her üç hayvanda da kuduz mikrobu olduğu belirlendi. Sonuçların pozitif çıkmasından sonra çevre mahallelerde de bu vakanın görülebileceği ihtimali üzerine Beyköy ve Irgıllı mahalleleri karantina altına alınarak yerleşim yerlerinin girişlerine uyarıcı levhalar asıldı. Kuduzla mücadele için her iki mahallede de bütün hayvanlara aşı yapıldığı belirtildi.

Ölen tilkinin başka hayvanlara saldırıp saldırmadığı araştırılırken mahallelerde ki sahipsiz köpek ve sokak hayvanlarının da kontrol edileceği ifade edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.