İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılı 4. dönem toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2017 - Salı - Güncelleme: 17.10.2017 20:20:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ali Duras ile yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

 

Vali Karahan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “İlimizde 2017 yatırım yılının 4. toplantısı itibariyle 20 yatırımcı kuruluşumuzun programında 300 adet proje mevcuttur. Bu projelerden 72 adedi bitirilmiş, 161 adedi ise devam etmektedir. 26 adet proje ihale aşamasında olup, 41 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır” dedi.

 

Vali Hasan Karahan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Programdaki 300 projenin 120’si DKH sektörü, 51’i eğitim, 35’i tarım, 30’u ulaştırma, 18’i Kültür-Turizm, 13’ü sağlık, 11’i enerji, 7’si çevre-orman, 6’sı spor, 4’er adet madencilik ve konut sektörleri ile 1 adeti de sosyal hizmetler sektörüne aittir. İlimiz genelinde 2017 yılına ait 1,04 Milyon TL ödeneğin 634 Bin TL’ si harcanarak 57 fiziki; 60 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Mahalli idare yatırımları haricinde il geneli yatırımlarımız ağırlıklı olarak eğitim, tarım, ulaştırma sektörlerinde yoğunlaşmıştır. Toplantının yatırım uygulamalarında ortaya çıkan sorunların çözümüne katkıda bulunmasını temenni ediyor, yatırım çalışmalarında hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Vali Karahan’ın konuşmasının ardından ilgili kurumların Bölge ve İl Müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.