İLÇE TARIM VE JANDARMA KAÇAK BALIK AVINA GÖZ AÇTIRMIYOR

Çivril Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri yapılan ihbarı değerlendirerek Işıklı göl’de yasak balık avına baskın düzenledi.

Yaşam Yayın: 09 Mart 2017 - Perşembe - Güncelleme: 09.03.2017 16:27:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Baskında Işıklı Gölüne atılan yaklaşık 5000 metre balık ağı ile ıstakoz ağlarına Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerince el konulurken, ağları attığı belirlenen 6 kişiye toplam 7 BİN 300 TL idari para cezası kesildi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; 1 Martta başlayan iç sularda avlanma yasağına muhalefet eden 6 kişi attıkları ağlar ile birlikte suçüstü yakalandı. Göle balık ağı atılarak yasak balık av yapıldığı ihbarını değerlendiren ekipler Işıklı gölünün Seraserli ve Bucak kısmında bulunan setlerin olduğu bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemeler sonrasında gölde yaklaşık 5000 metre balık ağı ile çok sayıda ıstakoz yakalama ağı ele geçirildi.  Ağları gölden çıkardıkları sırada olay yerine gelen ağ sahiplerini tespit eden ekipler 6 kişiye toplam 7.300 TL idari para cezası kestiler.

 

Avlanma yasağının 1 Haziran’a kadar devam edeceğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Kocakaplan “balıkların havyar atma dönemi olan Mart, Nisan, Mayıs aylarında gölde iki ekiple sürekli olarak denetim yapıyoruz. Jandarma ekiplerinin de kontrolleri ile gölde yasak avcılığı engellemeye çalışıyoruz. Balıkçılık yapan arkadaşlar bu dönemde biraz daha duyarlı olsa aslında sezonda av yapacak çok balık olacak” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.