Işıklı ve Akdağ'ı Turizm alanı olarak Kullanacağız

Denizli valisi Abdülkadir Demir incelemelerde bulunmak üzere Çivril’e geldi. Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ve Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven tarafından karşılanan vali Demir, programına Işıklı'da Atike Can’ın evinde yaptığı kahvaltı ile başladı.

Kültür Yayın: 10 Haziran 2014 - Salı - Güncelleme: 10.06.2014 22:09:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Program kapsamında Beydilli mahallesine giderken Işıklı’da kendisini evine davet eden Atike Can’ı kırmayan vali Abdülkadir Demir, ev sakinleri ile kahvaltı yaptı. Kahvaltı da misafirlerine kendi bahçesinden topladığı sebzeler ile kendi yaptığı peynir kaymak tereyağı ve bal’dan ikram eden ev sahibi Atike Can vali, kaymakam ve belediye başkanını evinde ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirterek “valimiz kaymakamımız ve belediye başkanımız beni kırmayarak geldiler evimde kahvaltı yaptılar. Çok mutluyum kendilerine çok teşekkür ederim. Ben küçükken evimizin önünü süpürür temiz olması için çok özen gösterirdim, babamda kızım bu kadar titiz olma vali mi glecek eve derdi Babamın dediği çıktı 52 yaşında evime vali geldi" dedi.

Vali Abdülkadir Demir Işıklı’da ki kahvaltı programından sonra beraberindeki heyet ile birlikte Beydilli mahallesine geçti. Beydilli’de İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğüne ait tekne ile ışıklı gölüne açılan vali Demir Mayıs ve Haziran aylarında açan nilüferlerin suyun üzerindeki görüntüsünün görenleri büyülediğini belirtip, "Gölde nilüfer turizmini başlatmak için çalışmalara başladık" dedi.

 

Gölün ortasında açan nilüferlerin ve sazlıkların oluşturduğu doğal güzelliği gölün hemen yakınında yer alan Akdağ ile bütünleştiğini belirten Vali Demir, herkesin bu doğa harikasını görmesi gerektiğini söyledi. Demir, "Nilüferleri her yerde görmek mümkün değil. Işıklı Gölü tam bir doğa harikası. Mayıs ve Haziran aylarında açan nilüferler özellikle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Gölde nilüfer turizmi için çalışmalara başladık. Burada su sporlarının da yapılması için çalışmalar yapacağız. Burayı turizm alanı olarak kullanabiliriz. Buraya bir iskele yaparak her türlü su sporlarının yapılabildiği bir alan oluşturabiliriz" dedi

 

Işıklı Gölü'nde sandalla açılan Vali Demir'e Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven de eşlik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.