İTTİFAK FERMUAR SİSTEMİNDE ANLAŞTI

31 Mart yerel seçimlerine hazırlanan Millet ittifakında başkan adayının belirlenmesinden sonra meclis üyeliği sıralaması görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

Siyaset Yayın: 08 Şubat 2019 - Cuma - Güncelleme: 08.02.2019 11:05:04
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
Google News

CHP de yapılan temayül yoklamasından sonra İYİ Parti ile yapılan Meclis üyeliği sıralama görüşmelerinde mutabakat sağlandığı belirtildi.

 

Önceki gün CHP ve İyi Parti arasında gerçekleşen ittifak toplantısından sonra, CHP Genel Merkezi'nden gelen kararla, Belediye Meclis üyeliği sıralamasının fermuar sistemi şeklinde yapılması konusunda İYİ Parti ile mutabakat sağlandığı belirtildi. Varılan anlaşma gereği her iki parti meclis üyeliği için kendi adaylarını belirleyecek ve kendilerine ayrılan sıralamay göre adaylarını yerleştirecek.

 

İYİ Parti ve CHP arasında varılan mutabakat gereği meclis üyeliği sıralamasında 2.4.8.13.14.16.18.20 ve kontenjan 1,3 İYİ partinin, 1.3.5.6.7.9.10.11.12,CHP’sinin meclis üyeleri yer alacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.