KIZILGEYİKLER İÇİN YEM BIRAKILDI

Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürü Hamdi Akan, Çivril ilçesi sınırları içinde yer alan koruma altındaki Akdağ'da yaşayan yaklaşık 500 kızılgeyik için yemleme yapıldığını söyledi.

Yaşam Yayın: 07 Şubat 2017 - Salı - Güncelleme: 07.02.2017 10:39:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bölgede olumsuz kış şartlarının ve kar yağışının devam ettiğini koruma altındaki Akdağ Dağı’nda yaşayan kızılgeyik ve diğer canlıların aç kalmaması için ekipler tarafından 235 kilogram yonca samanı ve 150 kilogram besi yeminin çeşitli bölgelere bırakıldığını anlatan Şube Müdürü Akan, "Özellikle koruma altındaki bölgelere yoğun olarak yem bıraktık. Ekiplerimiz, yemleri ağaç altlarına, aşırı kar yağsa da üzerleri kapanmayacak şekilde koyuyor. Kış boyunca bu uygulamaya devam edeceğiz." dedi. Müdürlük olarak geçen kış dağdaki hayvanlar için 1,5 ton yonca samanı ve 3 ton besi yeminin, hayvanların yoğun geçtiği bölgelere bırakıldığını hatırlatan Akan, "Çivril Akdağ ile birlikte 20'den fazla geyiğin yaşadığı Karcı Dağı ve milli parkımız Honaz Dağı'nda da ekiplerimiz yemleme yapıyor. Kış şartları ne kadar ağır geçerse geçsin, doğadaki canlılarımızı aç bırakmayacağız. Yemleme çalışmamızla ilgili hiçbir ödenek sıkıntımız da yok. Doğal hayatın korunması ve geliştirilmesi için bu tür çalışmaların da yapılması gerekiyor. Doğadaki canlılarımızı bir taraftan kaçak avcılardan korurken diğer taraftan da aç kalmalarına engel olacağız” dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.