'KAHVALTIMI YAPTIM MEYVEM ÇANTAMDA'

Denizli Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından öğrencilerin kahvaltı alışkanlığı kazanması için düzenlenen kampanyada Çivril’de okullar ziyaret edildi.

Sağlık Yayın: 19 Eylül 2014 - Cuma - Güncelleme: 19.09.2014 14:28:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık Bakanlığı’nın “Kahvaltımı yaptım, meyvem çantamda” etkinliği, Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü Çivril Belediyesi ve Çivril İlçe milli eğitim müdürlüğü tarafından Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet ilkokulunda hayata geçirildi.

Okulda öğrencilerle bir araya gelen Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen Dr.Abdülaziz Ünal, Uz Dr. Mine Sudakoğlu Uçar, Çivril Belediye başkan yardımcısı Hasan Yazıcı öğrencilere kahvaltının önemini anlatarak meyve ve süt dağıttılar.

Kampanya ile ilgili olarak bilgiler veren Denizli Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Abdülaziz Ünal, “Okul çağı hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma ve etkilenme dönemidir. Alışkanlıklar bu dönemde oluşmaya başlar. Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler ileriki yaşlarda genel sağlık durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır. Bu kapsamda kurumumuz tarafından yürütülmekte olan Sağlıklı Yaşam temalı etkinlikler yapılmaktadır. Okulların açılmasıyla birlikte yaptığımız faaliyetlerde okullarla iş birliği yapılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir” dedi.

Çocuklara kahvaltının önemi anlatılıyor

Kampanya kapsamında İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Abdülaziz Ünal, Uzman Doktor Mine Sudakoğlu Uçar ve Çivril Beleidye başkan yardımcısı Hasan Yazıcı’nın  katılımı ile ‘Kahvaltımı yaptım meyvem çantamda’ sloganlı etkinlik düzenlendi.

Etkinlik sayesinde sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve çocuklar için kahvaltının önemi üzerinde duruldu. Ayrıca yapılan etkinliğin bir diğer amacı da sağlıklı yaşamın tüm çocuklar ve gençlere örnek olması için bilgiler verildi. Güne daha dinç ve verimli başlamak için kahvaltının önemli olduğu vurgulandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.