KAMP TURİZMİNİN YENİ GÖZDESİ ÇAL

Yaz döneminde özellikle gece saatlerinde Karadeniz yaylalarını aratmayan serin ve temiz havaya sahip Çal’da Kamp ve Karavan Turizmi başladı.

Yayın: 31 Temmuz 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2017 11:35:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul, Mersin, İzmir, Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinde oturan karavancılar Çal’da bir araya geldi. Almanya’dan katılanlar da oldu.

Bu yıl ilk kez Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde Büyük Menderes Nehri kenarındaki Çayırlık Mevkisi’ne 20 karavan kamp kurdu. 2 gün içinde karavan sayısı 55’e çıkacak. Kamp ve Karavan Turizmi’nin organizasyonunu Çal Belediyesi ile yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda üyesi olan Karavan Kulübü yaptı.

 

Karavanlarıyla Çal’a gelip tatillerini geçirenleri ziyaret eden Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kamp ve Karavan Turizmi, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da oldukça yaygın. Deniz, kum ve güneş üçlüsünden sıkılan tatilciler ve turistler farklı turizm arayışına girdiler. Bunlardan en önemlisi de Kamp ve Karavan Turizmi. Çal’ın havası Karadeniz yaylalarını aratmıyor. Bölgemizde karavan turizmi için 4-5 noktamız var. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Bu yıl Aşağıseyit’e 55 karavan geliyor. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu sayısı 400-500 karavana çıkartmak” dedi.

Başkan Akcan, karavancılarla bir akşam geçirdi, Çal’ın serin havasında yeşil çimenlerin üzerinde onlarla birlikte türkü söyledi.

Karavancılar da, Çal’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını, insanların sıcak yaklaşımı ve coğrafi konumun, iklimin kamp karavan turizmi için oldukça ideal olduğunu söylediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.