KİM KIRIYOR BU KANALLARI

Kırılan su kanalları Çiftçiyi zor durumda bırakıyor.

Yaşam Yayın: 04 Ağustos 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 04.08.2018 10:00:43
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Çivril’de sulama kanallarının bazı kişiler tarafından kırıldığı iddia edildi. Kırılan kanallardan boşa akan su nedeniyle sulama yapamayan çiftçiler kanalları kıranların bulunarak cezalandırılmasını istiyor.

 

Çivril’in Irgıllı mahallesinde DSİ’ye ait sulama kanallarının bazı yerlerinin balyoz ile kırıldığı tespit edildi. Sulama sezonun açılmasıyla çiftçilerin yoğun olarak kullandığı kanalların kırılması tepkilere neden oldu.

 

Göldeki suyun yetersiz olmasından dolayı su sıkıntısı yaşadıklarını belirten çiftçiler “gölde su az. İstediğimiz kadar sulama yapamıyoruz birde kırılan kanaletler olunca suyun çoğu ziyan oluyor. Yeterli sulama yapamayınca tarlarımızdan yeterince mahsul alamıyoruz. Bazı arkadaşlar kendi tarlasına su akıtmak için bazıları da kanallarda şişen su tarlasına akmasın diye kanalları kırıyor, sulama sezonun hareketli olduğu bu günlerde kırılmış, zarar görmüş kanaletler tamir edilmeli” diyerek  tepkilerini gösterdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.