KÖYLÜ BU YÜZDEN CAMİYE GİTMİYOR

Çivril’in Beyköy Mahallesi sakinleri caminin tuvaleti kıbleye baktığı için camiye gidemiyorlar.

Yaşam Yayın: 22 Nisan 2016 - Cuma - Güncelleme: 22.04.2016 15:00:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

38 yıl önce yapılan caminin tuvaletinin yanlış yapıldığını belirten köy sakinleri “camimizin tuvaletleri kıbleye baktığı için yapıldığı günden beri hiç kullanılmadı” dediler. Mahalle muhtarı Zafer Şeli "konuyu ilçe müftüsü dâhil yetkili mercilere anlattık ve yardım istedik ama kimse ilgilenmedi” dedi.

Tuvaletlerin 1978 yılında cami ile birlikte yapıldığını ve o günden beri hiç kullanılmadığını belirten muhtar Zafer Şeli “cami yapılırken tuvaletlerin yönüne dikkat etmemişler ve tuvaletler kıbleye dönük olmuş. Hata yapıldıktan sonra fark edilmiş ama düzeltilememiş. 38 yıldır hiç kimse caminin tuvaletini kullanamıyor” dedi.

EN BÜYÜK SORUN CUMA VAKTİ VE RAMAZAN AYI

Vakit namazlarında herkesin evinde abdest alıp geldiğini belirten muhtar Şeli “cami cemaatimiz namaz vakitlerinde abdest alma sıkıntısı yaşadığı için çok fazla camiye gelemiyor. Gelenlerde evden hazırlıklı geliyor. Ama Cuma vakti ve Ramazan ayında maalesef ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Hele köyümüze dışarıdan gelen oldu mu çok mahcup oluyoruz” dedi.

MÜFTÜYE SÖYLEDİK GELİP BAKMADI BİLE

Cami tuvaleti ile ilgili sıkıntılarını ilçe müftüsüne ilettiklerini belirten muhtar Zafer Şeli “ilçe müftüsüne caminin durumunu ilettik ama gelip bakmadı bile. Biz camimize halı, klima ya da başka bir şey istemiyoruz sadece olması gereken elzem bir konunun çözülmesini istiyoruz. Makam arabası ve lojman alırken zaman kaybetmeyen müftümüzden köyümüzün camisinin ihtiyaçlarını da karşılamasını istiyoruz” dedi.

MÜFTÜ YEMEKLİ PROGRAMLARDA FOTOĞRAF ÇEKİLİYOR

Mahalle sakinlerinden Ercan Çelikli’de  (46) “müftüye kaç defa söyledik. Bu konu dinimizce çok mühim bir konu. Ama maalesef müftümüz yemekli programlarda fotoğraf çektirmekten bu konulara zaman ayıramıyor” dedi. Denizli milletvekillerimizde sadece seçim zamanı köyümüze geliyorlar. Bu toprağın evladı Cahit Özkan’ı mahallemize davet ediyorum. Gelsin biz ondan ne iş ne fabrika istiyoruz sadece bu sıkıntımızı gidermemize yardımcı olsun yeter” dedi.

Çivril’e 22 kilometre uzaklıkta bulunan Beyköy mahallesinde kış aylarında 319 kişi ikamet ederken bu rakamın yaz döneminde 850 – 1000 arasında olduğu ifade edildi.   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.