MECLİSTE 2 MİLYON’LUK TARTIŞMA

Çivril Belediyesi Mart Ay’ı Meclis Toplantısı Yapıldı.

Gündem Yayın: 03 Mart 2017 - Cuma - Güncelleme: 03.03.2017 21:04:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril Belediyesi Mart Ay’ı Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis Toplantı salonunda yapılan Mart Ay’ı toplantısının ilk birleşimine Gürol Mutlu başkanlık etti.

 

15 Gündem maddesinin görüşüldüğü Mart Ay’ı meclis toplantısında Emirhisar ve Kızılcasöğüt mahallelerinde belediyeye ait taşınmazların satışı ile İlçe stadının Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünden Belediyeye tahsisi ve Işıklı mahallesinde bulunan belediyeye ait Akaryakıt istasyonun açılması, bayilik alınması ve sorumlu müdür atanması konusunda komisyon oluşturulması maddeleri de görüşüldü.

 

'FARKLI İŞLERDE KULLANILMAK ÜZERE' 2 MİLYON LİRALIK BORÇLANMA YETKİSİ İSTENDİ

 

Mart Ay’ı toplantısında CHP’li ve Ak Partili üyeler arasında gündemin 9. Maddesi hakkında tartışma yaşandı. İller Bankası A.Ş.’den ‘Farklı İşlerde Kullanılmak Üzere’  2 MİLYON TL kredi talebinde bulunulması için gereken teminat mektubunun kamu ve özel bankalardan temin edilmesi maddesi görüşülürken CHP grup sözcüsü Tunay Yazıcı ‘Farklı İşlerde Kullanılmak Üzere’ ifadesinin çok genel bir anlam içerdiğini belirterek paranın nerde kullanılacağının belirtilmesini istedi.

 

Yazıcı grubu adına yaptığı konuşmada borçlanılacak takamın yüksek bir meblağ olduğunu ve nerede nasıl kullanılacağının açık bir dille yazılması gerektiğini belirterek “ Çivril adına 2 MİLYON TL borçlanma yetkisi vereceğiz ama alınacak paranın nerde kullanılacağına dair net bir bilgi yok. Farklı İşlerde Kullanılmak Üzere diye bir ifade sağlıklı bir ifade değil. Borçlanmanın nerede kullanılacağı açık bir şekilde gündem maddelerine yazılsın” dedi.

 

Üyelerin konuşmalarının ardından İller Bankası A.Ş.’ den ‘ Farklı İşlerde Kullanılmak Üzere’ 2 MİLYON TL kredi alınması maddesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

MHP’li meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıya, Ak Parti’de Ümmü Dilek Aslan ve Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, CHP’ de ise Bayram Çiftçi mazeretli oldukları, CHP’li üye Türkan Keyik ise partisinin Almanya’da yürüttüğü referandum çalışmasına katıldığı için katılmadılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.