Mezarlıklarda Bahar Temizliği Başladı

Yerel seçimlerden sonra hizmet atılımı başlatan Çivril Belediyesi Denizli Büyükşehir Belediyesinin ekipman ve personel desteği ile ilçe mezarlığı ve parklarda da çalışmalara başladı.

Yaşam Yayın: 03 Mayıs 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 03.05.2014 00:09:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Denizli Büyükşehir Belediyesi parklar Bahçeler ve mezarlıklar müdürlüğü ile koordineli bir çalışama başlatan Çivril Belediyesi, Kızılcasöğüt Atasay Kamer parkında çevre düzenlemesi yaparlarken Çivril Mezarlığında da temizlik ve yabani otlarla mücadele çalışması başlattılar.

 

İlçe ve belde belediyelerine göre daha geniş makine parkına sahip olan Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çivril mezarlığında kapsamlı bir temizlik yaparken, vatandaşlar mezarlıkta ilk defa böylesine bir temizlik yapıldığına şahit olduklarını belirterek “yaz gelmeden yabani otların temizlenmesi ve çiçek dikilerek mezarlığın düzenlenmesi çok güzel” dediler.  

İlk defa mezarlık ziyaretlerini rahat bir ortamda yapacaklarını belirten vatandaşlar “daha önce yabani otlardan giremediğimiz mezarlığın bu yıl dini bayramlardan önce temizlenerek düzenlenmesi çok güzel bir çalışma. Bu düzenlemeyi yapanlardan Allah Razı olsun” diyerek Çivril Belediyesi ekiplerine teşekkür ettiler.

 

Konu hakkında açıklama yapan Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven 1 Nisandan itibaren değişen yönetim anlayışı ile Çivril’e her anlamda hizmetin geldiğini belirterek; “maalesef mezarlıklarımız içler acısı durumdaydı. Seçim çalışmaları sırasında mezarlıklar konusunda vatandaşlarımızdan çok ciddi talepler ve şikâyetler aldık. Üç ayların başladığı bugünlerde mezarlık temizlik ve bakım çalışmalarını başlatarak Ramazan bayramına mezarlığımızı bakımlı ve temiz bir hale getirmeye çalışacağız. Bayramlarda ebediyete intikal eden yakınlarımızın mezarları ziyaret ve onlara dua niyaz etmek hem kültürümüzün hem de inancımızın bir parçası. Bu nedenle de mezarlıklarımızın temiz ve düzenli olmasının ayrı bir önemi var. Çivril belediyesi olarak mezarlık çalışmalarında bizlere verdikleri destekten dolayı başta belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere temizlik daire başkanı ve çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.