MİLLETLE DALGA GEÇİYORLAR

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, son çıkan kanun hükmünde kararnamelere dikkat çekti.

Siyaset Yayın: 10 Şubat 2017 - Cuma - Güncelleme: 10.02.2017 09:36:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

YSK'nın özel televizyonlara seçim yasakları için ceza verme yetkisinin de kaldırıldığını ifade eden Basmacı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bakanlar Kuruluna terörle baş edebilsin diye kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisini verdi. Ama bugün çıkan 687 numaralı kanun hükmünde kararname ile kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Ne için yetki veriliyor, ne amaçlı kullanıyor? Bu gidişat referandum öncesi bizleri tedirgin ediyor. Çünkü ne ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Bu da bizi referandum süreci için düşünmeye sevk ediyor. Bugün yarın bir şekilde kararname daha çıkartılıp önümüzün kesilmeyeceğini garanti edemiyoruz" dedi.

 

MİLLETLE DALGA GEÇİYORLAR

 

Olağan üstü hal çerçevesinde istedikleri şekilde kararname çıkarabildiklerini açıklayan Basmacı, “Son gelen şehit haberleri ile birlikte yüreğimizdeki yangın daha da büyümeye devam etmektedir. Bizler terörün son bulması için gayret gösterirken, şehitlerimiz analarımızın ve bizlerin yüreğini dağlamaktadır. Milletle dalga geçiyorlar. Milletimiz bununla ilgili en güzel yanıtı referandum sürecinde vereceklerdir” dedi.

 

YSK CEZA VEREMEYECEK

 

“Öte yandan ilginç bir kanun daha çıkartıldı” diyen Milletvekili Basmacı, sözlerini, “Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim yasaklarını ihlal eden televizyon kanallarına cezai müeyyide uygulanıyordu. Bu da seçime katılan partiler arasında propaganda anlamında eşitlik sağlanmasına da neden oluyordu. Ancak, kararname ile YSK'nın özel televizyonlara seçim yasakları için ceza verme yetkisi de kaldırıldı. Nasıl bir yapının içine girdiğimizi milletimize anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.