ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Çivril’de okul öncesi çocuklara, trafik eğitimi verildi.

Eğitim Yayın: 29 Mart 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 29.03.2017 17:32:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İlçe Milli Eğitim Müdürlünden proje ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, ilçe genelinde bulunan tüm okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verileceğini ifade edildi.

 

Proje kapsamında, çocuklara yol ve çevresinin güvenli kullanımı, trafik kazaları, sonuçları ve sebepleri hakkında bilgiler verileceğini belirten açıklamada, şu konulara dikkat çekildi: Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye'deki bütün Okul Öncesi ve İlkokul öğrencilerine yönelik Trafik bilinci kazandırılması eğitimleri yapılacaktır.

 

Buradaki amaç Karayolu Trafik Güvenliğinin sağlanması yönünde Okul Öncesi ve İlkokul öğrencilerinin Trafik bilincine olan duyarlılıklarının artırılması ve toplumsal bir farkındalığın oluşturulmasıdır.

 

Bu kapsamda Çivril'deki bütün Okul Öncesi ve İlkokul öğrencilerinin trafik eğitimleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanmış ve Eğitimleri İlçemizde bulunan Özel Azim Motorlu Taşıt Sürücüler Kursu Trafik ve İlk Yardım Öğretmeni Ersoy PALAZ tarafından verilecektir.

 

Ülkemizde her geçen gün trafik kazaların artmasından dolayı trafik bilincinin oluşması için daha küçük yaşlarda bu eğitimlerin verilmeye başlanması gerekiyor. Bizde bu küçük yaştaki çocuklarımıza trafik bilincinin oluşturulması amacıyla eğitimler veriyoruz" denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.