ÖNCE OKULUN KAZANI PATLADI SONRA ARAÇ TAKLA ATTI

Lise öğrencileri yangın ve yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Yangını söndürüp, katlarda mahsur kalan yaralıları kurtaran öğrencilerin tatbikatı gerçeğini aratmadı. Diğer öğrenciler ve öğretmenler tarafından dikkatle izlenen tatbikat üç aşamada gerçekleştirildi.

Eğitim Yayın: 16 Şubat 2017 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2017 22:46:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği öğrencileri UMKE ve İtfaiye ile birlikte ‘Acil Kurtarma Tatbikatı’ yaptı. Okulun kazan dairesinde çıkan yangını söndürüp, katlarda mahsur kalan yaralıları kurtaran öğrencilerin tatbikatı gerçeğini aratmadı.

 

UMKE Denizli Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, lise öğrencilerinin de katılımıyla Çivril Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yangın ve yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Tatbikatta, itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bulundu. Senaryo gereği binada önce kazan dairesinde patlama oldu ve yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Daha sonra binada mahsur kalanlar ve yaralılar itfaiye sepeti ile kurtarıldı.

 

Tatbikatın son bölümünde ise yoldan geçen bir araç patlamanın etkisiyle kaza yaptı. UMKE ekipleri ve ATT öğrencileri araç içinde bulunan yaralıları kurtararak ambulans ile hastaneye sevk etti.

 

ATT öğrencileri, UMKE ve itfaiye ekipleri ile gerçekleştirilen kurtarma operasyonu, gerçek bir afet ortamını andırdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.