RAMAZANOĞLU İSLAM DÜŞMANLIĞINI ÖNLEMEK İÇİN ALMAYA’DA

Önceki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu heyeti ile birlikte Avrupa'da artan İslamofobi eğilimlerini incelemek ve araştırmak için Almanya’daki temaslarını sürdürüyor.

Gündem Yayın: 13 Nisan 2018 - Cuma - Güncelleme: 13.04.2018 09:12:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan oluşan heyet ile birlikte son zamanlarda artan İslamofobi ile ilgili Almanya’da incelemelerde bulunan Dr. Ramazanoğlu, “TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde bulunan, ‘Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu’ olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, komisyon tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Müslümanların yaşadıkları sıkıntılar ve oluşabilecek güvenlik sorunları ile ilgili bir rapor hazırlanacağını” ifade etti.

 

Yabancı düşmanlığından İslam karşıtlığına giden bu süreçte, tabiri caizse, manifest görünümüyle açık hedefin kadınlar olduğunu belirten Dr. Ramazanoğlu: “Günümüzde İslam karşıtlığı en çok kadınlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Berlin’de yaptığımız çalışmalarla kadınlarımızın neler yaşadığı, net tür tehditlerle karşı karşıya kaldıkları, başörtülü sokağa çıktıkları zaman htikleri emniyet kaygıları vs gibi yaşadıkları sorunlara yanıt aradıklarını ve bunların nedenlerini anlamaya çalıştıklarını açıkladı. Kadınlarla yaptıkları toplantı ve istişareler ile sorunları kadınların dilinden dinlediklerini” belirtti.

 

Batıda giderek yükselen İslam karşıtlığı, kültürel ırkçılık ve yabancı düşmanlığından endişe duyduklarını ifade eden Dr. Ramazanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “İslamofobiye dayalı olarak gerçekleştirilen, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Koca Sinan Camii’nin kundaklanması gibi radikal eylemleri endişe ile takip ediyoruz. Bu gibi eylemler Almanya’da ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için ciddi bir güvenlik tehdidine dönüşmektedir. Bu konuda Türk toplumu yalnız değildir. Devletimiz bu hususta önemli adımlar atmakta ve takibini yapmaktadır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.