SAĞLIKTA DEVRİM YAPTIK

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, iktidarları döneminde sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde hizmetlere imza attıklarını belirterek, “Vatandaş için çile ve eziyet mekânları olan hastaneler, bizim dönemimizde şifa dağıtır hale geldi. Sağlık hizmetlerimiz dünyanın seçkin ülkeleriyle yarışır durumdadır. Vatandaşlarımız hizmetlerimizi takdir ediyor, hakkımızı teslim ediyor” dedi.

Sağlık Yayın: 01 Haziran 2018 - Cuma - Güncelleme: 01.06.2018 11:45:12
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Milletvekili Şahin Tin, Çardak Belediyesi’nin iftar çadırında, tekstil ve boya fabrikalarında, Değirmenönü Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ziyaretleri de yapan Şahin Tin, vatandaşlarla sohbet etti, AK Parti iktidarının hizmetlerini, geleceğe dönük projelerini anlattı.

 

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana birçok alanda önemli hizmetlere imza attığını, kamu hizmetlerinde devrim niteliğinde adımlar attığını belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sağlık hizmetlerinde çığır açtıklarını söyledi.

 

“SAĞLIKTA NEREDEN NEREYE”

 

Kamu hastanelerinin kendi iktidarları öncesinde çile mekânları olduğunu hatırlatan Milletvekili Şahin Tin, “İktidara geldiğimizde el attığımız öncelikli sorunlar arasında sağlık hizmetleri vardı. Hemen sağlık hizmetlerinde devlet ve SSK ayrımını kaldırdık. Hastanelerimizde hızlı bir teknolojik yenilenmeye giriştik. Yatak ve poliklinik kapasitelerini artırdık. Sağlık çalışanı sayısını ve niteliğini yükselttik. Artık kimse hastane kapılarından parası olmadığı için geri çevrilmiyor. İnsanımıza taburcu olurken senet imzalatılmıyor. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın cenazeleri paraları olmadığı için artık morglarda rehin kalmıyor. SSK Hastanelerinde yaşanan ilaç kuyrukları artık bir neslin hatırlayamayacağı kadar gerilerde kaldı. İnsanlarımızın daha iyi sağlık hizmeti alması için büyük şehirlerdeki üniversite hastanelerine taşınma dertleri bitti. Bütün Anadolu şehirlerindeki devlet hastaneleri cihaz ve uzman bakımından büyük kentlerdeki hastanelerle aynı düzeye erişti” dedi.

 

“SAĞLIKTAKİ DEVRİMDEN DENİZLİ DE PAYINI ALDI”

 

Denizli’nin de ülke genelinde yaşanan sağlık devriminden payını fazlasıyla aldığını vurgulayan AK Parti Milletvekili Şahin Tin, “Denizli’ye 311,50 Milyon TL’lik sağlık yatırımı yaptık. Kentimize 1. Sınıf sağlık hizmeti getirdik. “Her hekime bir oda” prensibiyle, muayene oda sayısını 970‘e çıkardık Bu sayede muayene sayısı 3,4 milyondan, 10,75 milyona çıktı. 2002 yılında yüzde 39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı, 2017 yılı itibariyle yüzde 71,7 seviyesine ulaştı. Denizli’de 112 Acil istasyon sayısını 8’den 35’e, 112 Acil ambulans sayısını 11’den 67’ye çıkardık. Hastanelerimizi 5 yıldızlı otel konforuyla buluşturduk. Hasta odalarımızı, nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürdük. Dönüştürmeye de devam ediyoruz” dedi.

 

“DENİZLİ’YE ŞEHİR HASTANESİ KAZANDIRIYORUZ”

 

AK Parti hükümetleri olarak, 30 yıllık sağlık planı çerçevesinde kamu-özel ortaklığı modeli ile şehir hastaneleri kurduklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Denizli’ye 1000 yatak kapasiteli şehir hastanesi kazandırıyoruz. Bu proje, büyük bir sağlık kampüsü olacak. Bünyesinde 488 yataklı genel hastane, 295 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 115 yataklı kalp-damar hastanesi, 102 yataklı onkoloji hastanesi bulunacak. Milletimizin desteğini ve güvenini aldıkça hizmet üretmeye, yatırımlar yapmaya ve geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmeye kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.