SATILAMADAN İMHA EDİLDİLER

Çivril Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Özdemirci semt pazarında açıkta satılan gıda ürünlerini denetledi.

Sağlık Yayın: 04 Mart 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 04.03.2015 19:00:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Halkın daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi amacıyla semt pazarında temizlik ve hijyen kurallarını ihlal edilerek açıkta satışa sunulan gıdalar denetime tabi tutuluyor. Bu kapsamda da Çivril Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa hareket ederek semt pazarlarını incelemeye aldı.

Denetimler kapsamında Özdemirci semt pazarını denetleyen ekipler son kullanma tarihi geçen, barkodu olmayan ve açıkta satılan 10 kilogram tavuk, 1500 adet yumurta, 8 kilogram bisküvi ile 15 kilogram kuru pastaya el koyarak imha etti.

Pazarda özellikle açıkta satışa sunulan gıdaları denetleyen ekipler, satış yapan esnafların konu hakkında yönetmelik gereğince uyacağı kuralları aktardı. Açıkta satışına sunulan gıdaların çevresel fonksiyonlara bağlı olarak çok çabuk olarak sağlıksız duruma gelebileceğini hatırlatan gıda denetçileri, gıdaların satışa sunumu, depolaması, sipariş halinde paketlenmesine kadar her işlemin detayını anlattı.

Gıda denetçilerinin önümüzdeki günlerde diğer semt pazarında da benzer uygulamalar yapacağı belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.