SEKİZ AYDA 1200 ARACA PARK CEZASI KESİLDİ

Uşak ve Hükümet Caddesi üzerinde hatalı park yapan sürücüleri polis affetmiyor.

Yaşam Yayın: 05 Eylül 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 05.09.2018 10:09:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’de yılın ilk 8 ayında 1200 araca hatalı park cezası kesilirken, son 3 yılda 4700 araca hatalı park nedeniyle 510 BİN lira ceza kesildi.

İlçe merkezinde yapılan yeni düzenleme ile ortaya çıkan park sorunu, sürücülerin canını yakıyor. Daralan yollarda araçlarını kaldırım ve yol kenarına park etmek zorunda kalan sürücülere 2018 yılının ilk sekiz ayında 129.600 liralık hatalı park cezası kesildi. 2016 yılından itibaren kesilen ceza 510 Bin liraya ulaşırken, kesilen cezalar hem sürücüleri hem de cadde üzerinde işyeri bulunan esnafları sıkıntıya sokuyor. Esnaf ve sürücüler ilçe merkezinde otopark yapılması konusunda Belediyeden çözüm bekliyor.

 

Esnafta Şikâyetçi

 

Yeni yapılan yolların trafiği çok sıkıştırdığını iddia eden esnaflar kesilen cezalardan şikâyet ederek “alışveriş için gelen beş dakikalığına aracını park edene ceza kesiliyor. Polisler de haklı, yollar çok dar. Hemen trafik kilitleniyor. Ama bir ilaç almak için aracından inen vatandaşa hemen 108 lira ceza kesiliyor. İlçe merkezine acilen otopark yapılmalı” diyerek cezalara tepki gösterdiler.

 

Hem sürücüler hem esnaf cezalandırılıyor

 

Bazı esnaflarda yol ve kaldırımların yapılırken Çivril’in şartlarının göz önünde bulundurulmadığını iddia ederek “yol ve kaldırımlar yapılırken sadece yapmış olmak için yaptılar. Araç yoğunluğu ve otopark eksikliğini düşünmediler. Yapmış olmak için yaptılar sonuç bu. Çivril sürücüsü ve esnafı trafik cezası ile cezalandırılıyor” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.