Siyaset Benim İçin Artık HOBİ

Geçen hafta içersinde yapılan ve CHP Gençlik Kolları başkanlığının organize ettiği 1. Tanışma ve Görüş alışverişi toplantısında divan başkanlığı yapan Kemal Aslan basın mensuplarıyla bir araya gelerek toplantının değerlendirmesini yaptı. Aslan görüşmede CHP içindeki kavganın bitmediği sürece iktidar olamayacaklarını belirterek “30 Mart seçimlerini içimizdeki kavgadan dolayı kaybettik” dedi.

Siyaset Yayın: 24 Mayıs 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 24.05.2014 11:31:10
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Geçen hafta yapılan 1. Tanışma ve Görüş alışverişi toplantısında yaptığı açıklamalardan sonra dikkatleri üzerine çeken Kemal Aslan toplantının değerlendirmesini yapmak için bir araya geldiği basın mensupları ile CHP ve Çivril siyasetini değerlendirdi.

CHP Gençlik kolları Başkanı Necdet Çakmakçı’nın da katıldığı toplantıda samimi açıklamalarda bulunan Aslan “bundan sonra enerjimi, aileme ve işime ayıracağım. Siyaset benim için Sosyal bir Hobi” dedi.

Attığı her adımdan bazılarının bir anlam çıkartma ve anlam yükleme gayreti içinde olduğunu belirten Aslan “bugüne kadar inandığımız CHP için inandığımız CHP içinde aktif siyaset yaptık. Yaptığımız siyasete ne para ne şöhret ne mevki ne makam bulaştırmadık. Temiz siyaset yaptık. Ama bundan sonra siyaseti sadece gönlümüzde yapacağız. Aktif siyaseti bırakıyorum” dedi. Siyaseti bırakma kararını CHP’nin belediye başkan adayını belirlediği 1 Aralık Temayül yoklamasında aldığını söyleyen Kemal Aslan “seçimi kaybedince siyaseti bırakıyorum gibi anlam çıkmasın ben seçimi Hakkı Aslan kazansa da kaybetse de bırakacaktım. Bunu da en yakınımdaki insanlara söyledim ama seçim arifesinde böyle bir kararı açıklamak doğru olmaz diye bugünü bekledim” dedi.

 

“Siyaset Kirlendi”

Siyasetin Çivril’de çok kirlendiğine dikkat çeken Aslan “artık rakipler değil parti içi rakipler bile birbirlerine hakarete ve iftiraya varan yalanlarla saldırıyorlar. İş o noktaya geldi ki insanlar Hakkı Aslan’ın Bayraktepe’yi benim orda arsalarım olduğu ve değerlensin diye yaptığını söylemeye başladılar. Siyaset bu kadar alçaldı ve kirlendi işte. Bu kadar kir ve iftiranın olduğu bir siyasetin içinde yer almak istemiyorum. Siyaset artık ye,yedir ve paylaş mantığı ile yapılıyor” dedi.

 

Çivril’de yüz kişiyi tanımayan 54 köyün adını sayamayacak insanlar siyaset yapıyor

Aktif siyaseti bırakma konusunda kırılma noktasının 1 Aralıkta yapılan eğilim yoklaması olduğunu ifade eden Kemal Aslan “salona geldiğimde gördüğüm manzara beni siyaseti bırakmaya kadar götürdü. 40 yıldır Çivril için mücadele eden ve siyaset yapan Hakkı Aslan’ın karşısına güdümle buraya gönderilmiş Çivril’de 100 kişiyi tanımayan 54 köyün isimlerini bile bilmeyen bir aday adayı vardı. işte bundan sonra benim için siyaset bitti. Biz enerjimizi kendi içimizdeki çekişmelere harcarsak kaybetmek kaçınılmaz olacaktır. Elli gündür CHP seçimi neden kaybetti diye konuşuyoruz. CHP seçimi 30 Martta değil 1 Aralık’ta kaybetti. CHP’ye seçimi ne o ne bu kaybettirdi. CHP’ye seçimi 1 Aralık’ta Hakkı Aslan’ın karşısına o arkadaşı gönderen zihniyet kaybettirdi” dedi.

 

Bizi Seçim Kaybetmek değil Parti suçu işleyenler üzdü

Seçimden sonra yaptığı açıklamalar ve başlattığı parti içi disiplin mücadelesinin duygusal travmalar sonucu alınmış kararlar olmadığını da belirten Kemal Aslan “30 Mart’tan sonra yaptığım her açıklama ve girişimin arkasındayım. Bunları bir sinir haliyle yapmıyorum. Ben CHP’nin iktidar olması için çalışıyorum. İktidar olabilmek içinde kendi içimizdeki sorunları çözmemiz gerekiyor. Bakın CHP’nin içinde Mehmet Solak diye nerde gezdiği belli olmayan biri var. Bu şahıs hala CHP’ye gelip gidebiliyorsa burada bir yanlışlık var demektir. SP’li BBP’li DSP’li hatta Ak Partililerin bile oy verdiği CHP adayı Hakkı Aslan’a CHP’li olan bu şahıs alenen oy vermemiştir ve hala partili olarak partiye gelip gidebilmektedir. İşte biz buna üzüldük. Ve bu suçu işleyenlerin ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Çünkü kural ve kanunun olmadığı, uygulanmadığı yerde kaos olur kargaşa olur” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.