TARİHİ ESER KAÇAKÇISI YAKALANDI

Emniyet Müdürlüğü, yürütülen çalışmalar ve alınan istihbarı bilgiler doğrultusunda tarihi eser kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Asayiş Yayın: 14 Mart 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 14.03.2018 09:36:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Seyir halinde durumundan şüphelenilen bir araç tespit edilerek takibe alındı. Görevli ekiplerce tarihi eser kaçakçılığı yapabileceği değerlendirilen şüpheli şahıs ve kullandığı araç takibe alındı. Takibe alınan araç gerekli tertibat alındıktan sonra durduruldu. Yapılan kontrollerde aracın şoför koltuğunun kılıfına gizlenmiş vaziyette poşet içerisinde tarihi eser olabileceği değerlendirilen üzerinde değişik figürlerin bulunduğu 106 adet sikke ve 1 adet haç şeklinde kolye ucu eser bulunarak el kolundu.

Müze Müdürlüğü’nce yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı gümüş, bronz ve pirinç cinsinde olan sikke ve haç röliker ismi verilen kolye ucunun tarihi eser olduğu ve Roma, Helenistik, Bizans, İslami ve Hellenistik dönemlerine ait olduğu tespit edildi.

 

Sikkelerin üzerinde şehirleri simgeleyen tanrı ve tanrıça figürlerinin ve Roma İmparatorluğuna ait büst figürünün bulunduğu ve Osmanlıca yazıların olduğu bildirildi. Ele geçirilen eserlerin tanzim edilen rapor neticesinde korunması gerekli kültür varlığı orjinal envarterlik değerinde ve etütlük nitelikte müzede bulunması gereken tarihi eser olduğu bildirildi.

 

Operasyonlar neticesinde yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.