TARİHİMİZİN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ

Ak Parti Denizli Milletvekili ve 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gündem Yayın: 23 Nisan 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 23.04.2018 10:54:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mesajında 23 Nisan’ın tarihimizde önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Ramazanoğlu “23 Nisan 1920, cumhuriyet ve demokrasimizin temellerinin atıldığı TBMM’nin kurulduğu ve millet egemenliğinin geleceğimize yani çocuklara emanet edildiği tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.

23 Nisan, aynı zamanda yeniden dirilişin ve ayağa kalkışın adıdır. Milletimiz, vatanı ve bayrağı için yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin sonundaki zaferi bu tarihte meclis ile taçlandırmıştır.

 

TBMM'nin açıldığı günün ise çocuklara “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan edilmesi, onlara duyulan güvenin ve verilen önemin ne kadar büyük olduğunu bizlere göstermektedir.

 

Türkiye, kurtuluş mücadelesi yıllarında “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarına sahip çıkarak her alanda elde ettiği başarılarla coğrafyasında bir tasavvur ortaya koymuştur. Ülkemiz sanki bir çocuğun masumiyeti ve umuduyla bölgedeki barış ve kardeşliğin inşası için çalışmakta, dünyanın neresinde olursa olsun başta yetim çocuklar olmak üzere dört bir tarafa şefkat elini uzatmaktadır.

 

Çocukların savaş ve açlık ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri dünyanın da geleceği adına elzemdir. Biz Türkiye olarak ekmeğimizi, oyuncağımızı, kardeşlik duygularımızı ülkemize sığınan çocuklarımızla paylaşmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz.

 

Bu anlamlı günde böylesine müstesna bayramı çocuklara armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

 

Geleceğin güvencesi olan tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.