TELEFERİK ARTI DEĞER KATAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Çivril Akdağ zirvesine teleferik kurulması konusunda ısrarcı olduklarını söyledi.

Kültür Yayın: 10 Eylül 2017 - Pazar - Güncelleme: 10.09.2017 21:55:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bu yıl 21.  düzenlenen Çivril, Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivali’ne katılan Garip, Teleferik projesinin Çivril’e artı bir değer katacağını belirtti.

 

“ZİYARET EDİLEBİLİR HALE GETİRİLMELİ”

 

Çivril, Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivali’nde değerlendirmelerde bulunan MHP’li Garip, “Gerek Gümüşsu şelalesi, Işıklı gölü ve Akdağ Milli ve Tabiat parkına bilen ve gelen insanlarımız bir kaç saatlik ziyaretin ardından tekrar evlerine dönmektedir. Bunun nedeni ise;  o bölgede sosyal donatı, konaklama ve insanların günlük temel ihtiyaçlarının karşılanmasındaki yetersiz fiziki koşullar nedeniyle bu bölge insanlarımız açısından bir cazibe merkezi olamamıştır.  Gölün yakınında yapılaşmaya müsait doğal dokuya zarar vermeyecek göl ve tabiat manzarasını doyumsuz hale getirebilmek için otel, motel pansiyon gibi modern konaklama imkanları sağlanmalıdır. Gölün daha modern teknelerle çevresel Dokuya zarar vermeyecek şekilde ziyaret edebilir hale getirilmelidir.Bu şekilde ışıklı gölü Gümüşsu şelalesi Akdağ Tabiat ve Milli Parkı'nı ziyarete gelenlerin günü birlik turlar yerine bölgede modern konaklama imkanları ile daha fazla kalarak bölgenin Tanıtımı ve gelişmesi açısından bölgeye artı değer kazandırılacaktır. Bunun somut örnekleri Bolu Abant Gölünün de, Ankara Gölbaşında Mogan Gölü'nde ve Sapanca gülü ile Eğirdir göllerinde görülmektedir” diye konuştu.

 

“ARTI DEĞER KATAR”

 

Akdağ’ın zirvesine teleferik kurulmasının bölgeye artı değer katacağını belirten Garip “Işıklı gölü ve çevresinin tam olarak bir çekim merkezi haline getirebilmek için bölgeye artı değer kazandıracak ve farkındalık oluşturacak projelerin hayata geçirilmesi gerekir. Bunun için yapılması gereken en önemli projede Işıklı Gölü'nü besleyen suların çıktığı kaynak olan  Akdağ’ın göl ile buluştuğu noktasından Akdağ’ın zirvesine teleferik kurulmasıdır.Bu kmonuyu daha önce de gündeme getirmiştik.  Dağın zirvesine çıkan vatandaşlarımız Işıklı Gölü'nün eşsiz doğal güzelliğini ve tüm Çivril Ovası'nın güzelliğini görmeleri sağlanmalıdır. Teleferik ile çıkaracak olan Akdağ’ın ise milli bir park olması nedeniyle bünyesinde barındırdığı eşsiz güzelliklerinin görülmesi ve turizme kazandırılması sağlanmalıdır. Yine Akdağ teleferik ile çıkılıp paraşütle uçuşların yapılması ve yamaç paraşütünün bu alanda yapılması teşvik edilmelidir. Akdağ tabiat ve milli Parkında görülebilecek güzellikler ise şunlardır: Tokalı Kanyonu, Sığır Kuyruğu Yaylası, Obruk yaylasının kuzey batısında Porsuk ağacı (Taxus baccata) topluluğu  İlk defa bu alandan bilim dünyasına tanıtılan Barbarea hedgeana, Polygonum afyonicum bitkileri Kızıl Geyik, Yılkı Atları, Kızıl Akbaba,  Kara Akbaba, Sakallı Akbaba, Akkuyruk Kartal, Kaya Kartalı ve Küçük Kartal gibi yırtıcı kuşlar. Biz, MHP Büyükşehir Meclis Üyeleri olarak ilçelerimizin sorunları ve yapılması gereken hizmetlerin hayata geçirilmesi konularının takipçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi. Garip, Çivril, Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivali’nin hayorlı olması dileğin de bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.