TOKALI'DA KIZILGEYİK KATLİAMI

Çivril Akdağ Tokalı kanyonda yaşayan ve koruma altında olan Kızılgeyiklerin kaçak avcılar tarafından vurulduğu ve başlarının kesilerek götürüldüğü iddia edildi.

Gündem Yayın: 20 Temmuz 2017 - Perşembe - Güncelleme: 20.07.2017 01:34:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hafta sonu piknik yapmak için Tokalı kanyona giden vatandaşların durumu ihbar etmesiyle ortaya çıkan olayda, Tokalı kanyonda vurulmuş ve başı kesilmiş bir Kızılgeyik bulundu. Kanyon girişinde bulunan yetişkin başı olmayan geyik dışında, kanyonun derinlerinde 3 tane daha öldürülmüş ve başı kesilmiş geyik olduğu iddia edildi.

 

Koruma altında olan Kızılgeyiklerin kaçak avcılar tarafından vurulmuş olma ihtimali olduğunu belirten vatandaşlar kanyon girişindeki ölü geyiğin başının kesik olmasının ve çevrede mermi fişekleri bulunmasının kaçak av iddiasını güçlendirdiğini ifade ettiler.

 

Konuyla ilgili olarak Milli Parklar Denizli müdürlüğünden alınan bilgilere göre dönem dönem Akdağ’da Kızılgeyik avının turizm amaçlı yaptırıldığı, 2017 yılında geyik avı sezonunun açılmadığı, Akdağ’da yıllık 5 geyik avlanılmasına izin verildiği belirtildi.

 

Milli Parklar İl Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken geyikleri vuranaların ve başını kesenlerin araştırıldığı ifade edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.