TÜRK MİLLETİNDE KAHRAMANLAR TÜKENMEZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Yaşam Yayın: 13 Temmuz 2018 - Cuma - Güncelleme: 13.07.2018 17:15:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

15 Temmuz şehitlerini saygı, minnet ve şükranla anan Başkan Osman Zolan, “Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı almıştır” dedi.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz 2016'da, kahraman Türk milletinin bağımsızlık ve vatan aşkının asla test edilmemesi gerektiğini bir kez daha tüm dünyaya haykırdığını belirtti. Başkan Osman Zolan, “249 şehidimiz, 2193 gazimiz gözünü kırpmadan ülkemizin bekası, cennet vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin refahı için canını ortaya koymuştur. Şair Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi ‘Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için’ şiarıyla hainlere, işbirlikçilere ve ülkemize göz koyan dış odaklara necip milletimiz gereken en sert cevabı vermiştir. İhanet çetesi FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ve odakları şunu asla unutmamalıdır;  Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı almıştır” dedi.

 

“15 Temmuz 2016 Kurtuluş Savaşı’nın ikincisidir"

 

15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’nin işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “15 Temmuz 2016, 1919-1922 yılları arasındaki dönemde Türkiye’nin Milli Mücadele ruhu ile kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın ikincisidir. 24 Temmuz 1923’te Kurtuluş Savaşımızı mutlak bir zaferle nasıl sonuçlandırdıysak, aynı şer güçlere karşı yine yüce milletimiz tarafından aynı cesaretle bu zaferi kazandık” dedi.

 

Meydanları hainlere teslim etmedik

 

Denizli'nin 15 Temmuz'da tarih yazdığını vurgulayan Başkan Zolan, "Yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarında Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi çağrısı ile sokaklara çıkıp, cadde ve meydanları hainlere teslim etmedik. 97 yıl sonra Denizli Sancağı yine bağımsızlık mücadelemizin simgesi olurken, kahraman Denizli halkı milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.