UĞUR MUMCU UNUTULMADI

Çivril Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatı, 24 Ocak Uğur Mumcu'nun ölümünün 23. yıl dönümünde Parti binasında düzenlediği basın açıklamasıyla andı.

Siyaset Yayın: 26 Ocak 2016 - Salı - Güncelleme: 26.01.2016 14:28:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Anma programın açılış konuşmasını yapan İlçe başkanı  Ömer Köseoğlu, Uğur Mumcu ve katledilen onlarca gazetecinin bu ülkenin demokrasisine vurulmuş en büyük darbeler olduğunu vurgulayarak " Türkiye’de en keskin kalem, emperyal gücün 1960’lardan bu yana Türkiye üzerinde oynamak istediği oyunları, oynadığı tezgahları açığa çıkartan bir aydınımızdı. Onu ancak katlederek susturabildiler. 1993 24 Ocak’ta onun için susturulmak istendi. Bizler onu unutturmamak mecburiyetindeyiz. Eğer Cumhuriyetçiysek, devrimciysek, solcuysak ve eğer bu ülkenin gerçek milliyetçileriysek Uğur Mumcu’yu unutturmayacağız.Anma programını hazırlayan Aydın Samancı kardeşimizi ve bu güne katılan herkesi kutluyorum. Önemli olan buradaki katılımcıların niceliği değil, niteliğidir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Uğur Mucu için hazırlanmış bir belgesel sinevizyon gösterisi ile izleyicilere sunuldu. Daha sonra Aydın Samancı hazırladığı slayt gösterisinde Uğur Mumcu’nun fikirleri hakkında bilgiler verdi.

Karşılıklı söyleşi ile devam eden programda Üniversite öğrencileri ölüm yıldönümünde Uğur Mumcu’ya sahip çıkan CHP İlçe Örgütüne teşekkür ederek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni vizyonu ile Çivril’de daha bir çok projeye imza atacaklarına inandıklarını ifade ettiler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.