VATAN HAİNLERİNİ İÇİMİZDEN TEMİZLEYECEĞİZ

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

Gündem Yayın: 11 Ağustos 2016 - Perşembe - Güncelleme: 11.08.2016 14:08:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 ‘DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKTIK’

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, 15 Temmuz’da bir grup FETÖ üyesinin yapmak istediği darbe girişimi sonrası düzenlenen demokrasi nöbetlerine katılan Çivrillilere teşekkür etti. Binlerce vatandaşın 25 gün süreyle meydanları doldurduğunu belirten Başkan Güven, “Kahraman halkımız, dünyaya örnek olacak bir tavır sergileyerek liderine, demokrasisine sahip çıkmıştır” dedi. 

 ‘VATAN HAİNLERİNİ İÇİMİZDEN TEMİZLEYECEĞİZ’

Belediye Başkanı Güven konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “FETÖ/PDY mensupları, 15 Temmuz gecesi millet iradesine darbe vurmak istedi. Türkiye'nin ilerlemesini, gelişmesini engellemek isteyen vatan hainleri halk iradesine sekte vurma, ülkemizi geriye götürme girişiminde bulundu. Cumhurbaşkanımızın öngörüsü ve çağrısıyla milyonlarca kahramanımız sokaklara dökülerek vesayete 'hayır' dedi. Türkiye'nin her köşesinde vatandaşlarımız 25 gün süreyle sabahlara kadar demokrasi nöbeti tuttu. Çivril de binlerce vatandaşımız Cumhuriyet Meydanı'nda dünyaya örnek olacak bir tavır sergileyip liderine, demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu ülke darbelerden çok çekti. Bunun en acı sonuçlarını vatandaşımız gördü ve vesayete hayır dedi. Devlet içine çöreklenen bu vatan hainleri, hükümetimizin dirayetli duruşuyla temizlenecektir” diye konuştu.

 ‘15 Temmuz’un Türk tarihi için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Güven, sözlerini şöyle tamamladı: “15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıkmak isterken 246 vatandaşımız ve askerimiz şehit olmuş; yaklaşık bin vatandaş ve askerimiz yaralanmıştır.  Türkiye, demokrasi şehitlerini unutmayacak, 15 Temmuz bundan böyle Şehitleri Anma Günü olarak kutlanacaktır. Bu onurlu yürüyüşte, nöbette yanımızda duran tüm vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, milletin yanında yer alan askerimize, polisimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Darbe kalkışmasına pabuç bırakmayarak her zaman olduğu gibi dik duruşunu sergileyen, milletine çağrı yaparak milyonların sokağa,  demokrasiye sahip çıkmasına vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, 15 Temmuz akşamı eşi benzeri görülmemiş bir duyarlılıkla belki ileride tarihin altın sayfalarında yerini alacak yürekli duruşu ile milli iradeye sahip çıkan, ülkemin ve Çivrilimizin güzel insanlarına teşekkür ederim” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.