YEMİN EDEREK ASKER OLDULAR

Fiziksel engellerinden dolayı askerlik hizmetini yerine getiremeyen engelli gençler, bir günlük temsili askerlik yaptı. 11. Komando Tugay Komutanlığında askeri üniforma içinde ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyan engelli vatandaşlar yemin edip, asker oldu.

Yaşam Yayın: 16 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 16.05.2019 20:02:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tugay Komutanlığında düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezfendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, kurum amirleri, askerler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

 

'Engelliler Haftası' kapsamında sabah saatlerinde Tugay'a getirilen engelli bireyler, ilk olarak kamuflajlı askeri elbiseleri giydi. Daha sonra yanaşık düzen ve askeri eğitim alan engelliler, Yemin Töreni için yerlerini aldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından engelli gençler ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyup yemin ettiler. Yemin töreninin ardından Terhis Belgeleri Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri tarafından Vatani görevini tamamlayan engelli askerlere teslim edildi. 

 

Programın son kısmında Geçiş Töreni gerçekleşti. Daha sonra silah tanıtımı ve silah eğitimi yapıldı. Bu eğitimlerin ardından engelli bireyler silah atışı gerçekleştirdiler. Törenin sonunda aileler çocuklarıyla kucaklaşıp askeri araçların yanında hatıra fotoğrafı çektirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.