YENİ KİMLİKLER PAZARTESİ GÜN DAĞITILMAYA BAŞLANIYOR

Çivril İlçe Nüfus Müdürlüğü parmak izli ve çipli yeni kimlik kartlarının dağıtımına pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Yaşam Yayın: 29 Aralık 2016 - Perşembe - Güncelleme: 29.12.2016 17:56:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yenik kimliklerin uluslararası standartlara uygun olduğu belirtilerek, "Polikarbon materyalden oluşan, temaslı-temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır. Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden ya da Çağrı Merkezi (199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılabilecek. İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılacak" denildi.

 

KİMLİK ÜCRETLERİ

 

Kimliklerin ücretleri ile ilgili bilgi verilen açıklamada, "2017 yılı kimlik kartı bedeli; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında peşin olarak tahsil edilir. Yurt içinde 30 gün, yurt dışında 60 gün içinde bildirilen doğum olaylarına ilişkin olarak kimlik kartı başvurusunda bulunulması durumunda herhangi bir bedel alınmayacak" ifadelerine yer verildi.

 

YENİ KİMLİKLERİ ALMAK İÇİN NELER GEREKLİ

 

Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi veya Pasaport ile Birlikte, Son 6 Ay içerisinde çekilmiş 1 Adet Biometrik Fotoğraf, 16,00 TL Kimlik Kartı Ücreti          

 

Ö N E M L İ                        

 

1) 15 yaşını tamamlamış olanların Biometrik Fotoğrafları ile birlikte ŞAHSEN başvurmaları gerekmektedir.                         

2) 15 yaşından küçüklerin başvuruları Anne,  Baba veya Vasileri tarafından yapılacak olup, Talep etmeleri halinde Her Yaş Grubundaki Çocukları için Fotoğraflı Kimlik Kartı düzenlenir.                     

3) Kan Grubunu Sisteme kaydettirmek isteyenler; Kan Grubu Kartını veya Ehliyetini ibraz etmeleri gerekmektedir.      

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.