Z KÜTÜPHANE SAYISI 53'E ULAŞTI.

Hasan Tekinada Anadolu Lisesi ile Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlkokulu bünyesinde yapılan Z kütüphanelerinin açılışı Vali Hasan Karahan’ın katılımııyla gerçekleştirildi. Böylelikle İl genelinde toplam Z kütüphane sayısı 53 e ulaşmış oldu.

Eğitim Yayın: 20 Şubat 2018 - Salı - Güncelleme: 20.02.2018 16:52:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Zenginleştirilmiş kütüphanelerin çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişiminde büyük katkı sayğlayacağını belirten Vali Hasan Karahan; “Yarının bilim adamları, akademisyenleri, öğretmenleri daha birçok meslek grubunda başarılara imza atacak bireyler ancak çocukluklarında okumalarına, araştırmalarına ve eleştirel düşünmelerine önem verilen nesillerden oluşacaktır. Okuyan bir toplum için ülke genelindeki kütüphanelerin öğrenciler tarafından aktif olarak kullanılması yönünde çalışmalar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu sayede ülke genelinde okuma kültürü oluşacak ve okuma alışkanlığı gelişecektir. Kurulan Z-Kütüphaneler, klasik kütüphane anlayışından farklı özelliklere sahip olup, bu kütüphaneler fiziki şartları ve teknolojik alt yapıları ile kütüphanecilik anlayışına çağdaş bir seviye kazandıracak ve kütüphane hizmetlerinin niteliğini artıracaktır”dedi.

 

Bilginin her gün yenilendiği, davranış ve tutumların, ihtiyaç ve beklentilerin sürekli değiştiği günümüzde, gençlerimizin hayat boyu öğrenme yaklaşımını benimsemiş bireyler olarak yetişmesi amacıyla hizmete açılan Z kütüphaneler; zekâ oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği taşınılabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekânlar şeklinde tasarlanmıştır.

 

Açılışların ardından Vali Hasan Karahan kütüphanelerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. sınıfları da ziyaret eden vali Hasan Karahan öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.