ZABITA BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLERİ ARTTIRDI

Çivril Belediyesi Zabıta Ekiplerince ilçemizde gıda sektöründe üretim yapan esnaflar çeşitli denetimlere tabi tutuldu.

Sağlık Yayın: 22 Temmuz 2014 - Salı - Güncelleme: 22.07.2014 23:04:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Belediyesi Zabıta ekiplerince İlçemizde üretim yapan 8 fırın, 4 pastane ve 3 tatlı imalathanesinde çeşitli denetimlerde bulunuldu. Temizlik ve gramajlar üzerinde titizlikle duran zabıta ekipleri esnafların eksikleri hakkında uyarılarda bulundu.

 

Çivril Belediyesi Zabıta Müdürü Salih Erten denetimlerle ilgili olarak “Ramazan ayında halkımızın daha sağlıklı ve temiz gıda tüketimi için Belediyemiz Zabıta ekipleri ilçemizde bulunan pastaneler ve fırınlarda temizlik ekmek gramajları üzerine denetlemede bulundu. İlçemizde bulunan 13 fırının 8’i, 4 pastane ve 3 pasta ve tatlı imalathanesi üzerinde denetleme yapan zabıta ekiplerimiz, işyerleri sağlıklı olmayan üretim hanelere ihtar verirken, temiz ve sağlıklı ortamda bulunan işyerlerine teşekkür etti” açıklamasında bulundu.

Vatandaşlarda denetimlerden memnun olduklarını ifade ederek; “daha önce zabıta ekiplerinin ilçemizde denetim yaptıklarını hiç duymamıştık. Ne yediğimizi bilmiyoruz, içinde ne var, kaç gram ekmek yiyoruz, gıdanın şakaya gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Denetimlerin sıklaşmasını istiyoruz” dediler.

 

Denetimlerde iş yerlerinin ruhsatları, genel temizlikleri, gıda üretim yerleri denetlendi.

Zabıta ekipleri denetimler sırasında işyeri sahiplerine uyarılarda bulunarak, öncelikle hijyen ve gıda denetiminin yapıldığının amacın halkın sağlığını korumak olduğunu ifade ettiler. Denetimlerin bundan sonrada devam edeceği, ilçe merkezi ve mahallelerde faaliyet gösteren işyerlerinin belirli aralıklarla denetleneceği ve  uyarı ve tutanak tutulan iş yerlerinin eksikliklerini gidermelerinin sağlanacağı bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.