ZOLAN'DAN NEZAKET VE SİYASET DERSİ

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Çivril’de yapılan Mayıs ayı toplantısında CHP’li meclis üyelerinin Bayraktepe’de yapılan çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı eleştirileri cevaplayan Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan siyasi nezaket dersi verdi.

Siyaset Yayın: 16 Mayıs 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 16.05.2016 13:33:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

“BAYRAKTEPE’YE EN İYİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKARIZ”

Gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada söz alarak Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı ve düzenlemesi yapılan Bayraktepe mesireliği hakkında devam eden çalışmalar hakkında soru soran ve yapılan düzenlemeler hakkında bilgi isteyen CHP’li meclis üyesi Nuran Şafak’a Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan “eğer Bayraktepe bize emanet edildiyse biz Bayraktepe’ye en iyi şekilde sahip çıkarız” dedi.

Toplantının gündem maddeleri dışında söz alarak Bayraktepe konusunda başkan Zolan’dan bilgi isteyen CHP Grup başkan vekili Mustafa Çallıca’nın sorusunu çalışmaların devam ettiğini belirterek yanıtlayan Osman Zolan “eski yönetimi kötülemek gibi bir siyasi anlayışım olmadığı için çok detaya girmeden sadece Bayraktepe’deki çalışmaların planladığımız gibi gittiğini söylemek istiyorum. Bayraktepe çok kısa sürede her haliyle tamamlanmış bir şekilde karşımızda olacak” dedi.

“DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE BİR SULAMA SİSTEMİ YOK”

CHP’li Nuran Şafak’ın Bayraktepe’de sulama sistemi ve elektrik tesisatı ile çimlerinin neden değiştirildiğini sorması üzerine Bayraktepe konusu üzerinden farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan “ben bu konuyu biraz önce kimseyi eleştirmemek için detaya girmeden açıkladım. Konuyla ilgili daire müdürü arkadaşımızda kısa bir bilgi verdi. Ama siz hala aynı konuda ısrar ediyorsunuz. Buradaki yapılan işi bilmeden sadece soru soruyorsunuz. Elektrik hatları neden değişti biliyor musunuz? Çimler, sulama sistemi neden değişti biliyor musunuz? Yeni ağaçlar neden dikildi biliyor musunuz? Çünkü dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sulama sistemi böyle bir elektrik sistemi yok. Yeşillik olsun diye çim değil sarmaşık türü bir ot cinsi ekilmiş. Dikilen ağaçlar en erken 30 yıl içinde gölge verecek cinsten. Elektrik kabloları toprağın 10 santim altında hiçbir bilimselliği olmadan düzensizce döşenmiş. Sulama sistemi daha ikinci yılında çürümüş paramparça olmuş. İşte bu yüzden Bayraktepeyi yeniden yapıyoruz. Burası yapılırken harcanan para heba olmasın diye değiştiriyoruz” dedi.

“YAPANDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Zolan sözlerine “Yapandan Allah razı olsun elindeki imkânlarla bilgisi kadar buraya bir şeyler yapmaya çalışmış ama yanlış yapmış. Çivril’e güzel bir eser kazandırmış ama yapılan işler keyfi yapılmış neyin ne olduğu bilinmeden yapılmış. Dediğim gibi ben biraz önce bu konuya girip önceki başkanın hatalarını konuşmamak  için yüzeysel bir şekilde Bayraktepe’deki çalışmaları izah ettim. Ama siz ısrarla art niyetle soru soruyorsunuz. Ben Bayraktepe’de beş altı ay zaman harcamaya meraklı değilim buraya para harcamaya meraklı değilim. Keşke her şey zamanında işi bilenler tarafından bilimsel bir şekilde yapılsaydı” diyerek devam etti.

“BAYRAKTEPENİN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ”

“Sorduğunuz yer hakkında bilgi sahibi olmadan soru soruyorsunuz. Buraya dikilen ağaçların gölgesinde oturmak için 30 yıl beklemeniz gerek biz bunları değiştirdik. Çivril’in iklimine uygun Bayraktepe’nin toprak yapısına uygun büyük ağaçlar diktik. İki yıl içinde gölgesinde oturalım diye. Tekrar söylüyorum yaptığımız çalışmalar Bayraktepe’nin hak ettiği değeri bir an önce alması için. Burada yapılan yanlış işlerin sorumlusu biz değiliz.  Evet, bir şeyler yapılmış ama yanlış olmuş. Niyet doğru olabilir ama sonuç ve çalışma yanlış olmuş. Şimdi kalkıp buradaki yanlışları biz yapmışız gibi konuşursanız yanlış olur. Buradaki hata bizim değil” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.