Artık Etten Yağlı Tirit Çıkmaz

Yayın: 23 Eylül 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 23.09.2013 10:14:56
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali, tamamlanmasının üzerinden bir hafta geçmiş olsa da yarattığı coşku ve heyecanın izleri ve canlılığını koruyor. Etkileri hâlâ süren festivale Çivril ve çevresinde yaşayan vatandaşlar kadar, davetliler ve en önemlisi Türkiye’nin sevilen ve önde gelen ses sanatçıları ayrı ayrı renk kattı.

 

Denizli ve Türkiye genelinde adından başarıyla söz ettirmeyi bilen Çivril, 19.sunu yaptığı festivalle de bu ününe ün kattı. 13 -14 -15 Eylül tarihlerini kapsayan Çivril 19. Elma Tarım ve Kültür Festivali Belediye Başkanı Hakkı Aslan’ın festivali açış konuşması ile başladı.

 

Eleştirilebilecek birçok yönü olabilir belki ama bu yılki festival birçok yönüyle Çivrillileri tatmin etti. Festivaller yapıldıkları yörelerde ekonomik, sosyal, kültürel, politik yönden birçok amaca hizmet ederler. Bir bölgenin tanıtımında elçilik görevini üstlenirler. Bunu iyi bilen başkan Aslan da Festival sayesinde ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak için çalışıyor. Bana göre de üç gün boyunca gerçekleşmesine öncülük ettiği sempozyumlarla amacına ulaştı.

 

Açılışa Davet edilenler arasında Denizli Milletvekillerinin, valinin olmaması nasıl yorumlanmalı, açıkçası herkes kendi penceresinden değerlendirmeli. Fakat Adnan Keskin’in gelmemesi bana göre bir mesaj olarak algılanmamalı. Adnan Keskin CHP’de Milletvekilliğinin yanında başka vazifelerde almış bir siyasetçi. Her ne kadar kendi memleketi de olsa önümüzde bir yerel seçim var ve seçime girecek teşkilatlardan da Adnan Bey sorumlu.

 

Adnan Keskin, Vali, diğer vekiller gelmedi tamam da asıl sorulması ve de sorgulanması gereken burada olup ta şehri yönetmeye talip olanlar neden gelmedi olmalı.

 

Açılış törenine gelenler ya da gelemeyip sosyal medya aracılığı ile takip edenler Belediye önünden Festival alanına yürüyen kortejin kalabalığını ve çeşitliliğini görmüştür.

 

Festivale her yıl bir değişim katan başkan Aslan bu yılda Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çöpü bandosunu dâhil etti. Bando sadece ilk güne değil festivale damga vuran bir performans sergiledi.

Uluslar arası Azerbaycan Dans topluluğu ise gelecek yıl ki festivalin beklenmesine büyük katkı sağladı.

 

Festivallerin, özellikle de Çivril Elma festivalinin en çok takip edilen konusu sanatçılar ise üç gün boyunca Festivale renk kattı. Hele Orhan Ölmez… Hele hele Elif Avcı…

 

Orhan Ölmez yine de güzeldi. En azından ‘dangalaklık’ yapmadı.

Çocukla oynadı, vakit geçirdi, iki saate birkaç şarkı söyledi ama festival ruhunu bozan absürtlükler yapmadı.

İşini yapmaya çalıştı.

 

Sanatçılar konusunda yaşanan sıkıntıların tek sorumlusu bence festival komitesidir. Bu işi yapıyorsan (festivale gelecek sanatçıları organize etme işi) Artık etten yağlı Tirit çıkmayacağını bileceksin. Ona göre sanatçı davet edeceksin.

 

Ehil olmayana sabretmek Ehil olanı parlatsa da bir miktar can yakar.

 

Konser aralarında festivale gelenlere eğlenceli zaman geçirtmesi planlanan Tekin Doğan ilk günkü gösterisinde kolunu kırınca diğer günler sahne alamadı. Çivrilli öğretmenlerin oluşturduğu koro’nun verdiği küçük konser ve seslendirdiği türküler ise çok keyifli anların yaşanmasına vesile oldu.

Her şeye rağmen festival eğlenceli ve güzeldi. Gelmeyenlere rağmen. Yapılanlara rağmen…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.