ATATÜRK UNUTTURULMAYA MI ÇALIŞILIYOR?

CHP Meclis üyesi Türkan Keyik 18 Mart Çanakkale Zafer Haftası kutlama törenlerinin sabah yapılan programlarında Atatürk’ün adının kullanılmadığını belirterek “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı hiçbir konuşmada geçmedi. Bu durum bizleri çok üzdü” dedi.

Siyaset Yayın: 18 Mart 2016 - Cuma - Güncelleme: 18.03.2016 23:34:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhuriyet Meydanı ve Şehitler Mezarlığında yapılan kutlama programlarında konuşmacıların konuşma metinlerinde Atatürk’ten bahsetmemelerini manidar bulduğunu belirten Keyik “Atatürk ismi bilerek mi kullanılmıyor, acaba Atatürk unutturulmaya mı çalışılıyor” dedi.

EN BÜYÜK GAZİ ATATÜRK

“Atatürk halkına her alanda önderlik eden, ona uygarca yaşamayı öğütleyen, tahta başına geçip öğretmenlik yapan, başta kadın eğitimi olmak üzere herkesi okumaya ve öğrenmeye yönelten eğitimci bir lider, bir başöğretmendir. Atatürk, sadece kendi toplumu ve ülkesi için değil az gelişmişlikten ve emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmaya çalışan bütün mazlum ülkelere yol gösteren eşsiz karizmaya sahip bir liderdir. Bu nedenle o, ulusal değil, uluslararası bir liderdir. Oluşturduğu model, ülke sınırlarını aşmış evrensel bir nitelik kazanmıştır. Bize bugünleri armağan eden gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz derken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsedilmemesi bizleri çok üzmüştür”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.