ÇİVRİL CANLI HAYVAN PAZARI AÇILDI

Şap Hastalığı nedeniyle Çivril Tarım Orman İlçe Müdürlüğü tarafından kapatılan Canlı Hayvan Pazarı 12 Eylül'de yeniden açıldı. Şap hastalığı nedeniyle Mart ayında kapatılan ancak Kurban Bayramında denetimle açılan pazar yaklaşık 6 aydır hizmet vermiyordu.

Yaşam Yayın: 12 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2024 10:36:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’de, 6 Mart 2024 tarihinde Çıtak ve Kıralan Mahallelerinde tespit edilen Şap Hastalığı nedeniyle süresiz olarak Çivril İlçe Tarım Orman  Müdürlüğü tarafından  kapatılan Çivril Canlı Hayvan Pazarı, uzun bir aranın ardından 12 Eylül 2024 tarihinde yeniden hizmete girdi. Şap Hastalığı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir virüs kaynaklı hastalık olup, yayılmasını önlemek amacıyla pazarın kapatılması kararı alınmıştı.

 

Çivril Belediyesi, hayvan pazarını temizleme ve dezenfekte etme çalışmalarını tamamlayarak, vatandaşların ve hayvan sahiplerinin sağlığını koruyacak bir ortam hazırladı. Belediye ekipleri, pazarın tüm alanlarını detaylı bir şekilde temizleyerek, hastalığın yayılma riskini ortadan kaldırmak için gerekli tüm önlemleri aldı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, “Şap Hastalığının tekrar gündeme gelmesini önlemek ve tüm vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına üreticilerimizin daha dikkatli olmalarını, hayvanlarının sağlık kontrollerini ve aşılarını eksiksiz bir şekilde yaptırmalarını önemle tavsiye ediyoruz. Çivril Canlı Hayvan Pazarımız, gerekli önlemler alınarak tekrar açılmıştır ve halkımıza hizmet vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.