ÇİVRİL SODAM KURSLARI KADINLARA YENİ BİR HAYAT SUNUYOR

Çivril Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) Çivrilli kadınların hayatına yön vermeye devam ediyor. Üç aylık dönemlerde açılan kurslara katılan kadınlar aldıkları eğitimler ile hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de meslek ediniyor.

Eğitim Yayın: 12 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2024 10:29:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2023 yılının Ocak ayında Çivril Kaymakamlığı ve Çivril Belediyesi işbirliği ile açılan SODAM bugüne kadar 377 kadın ve çocuğa eğitim verdi. Hamam mahallesinde açılan ve kadınların sosyal yaşama katılımına destek vermek amacıyla mesleki kursların açıldığı merkezde, kadınların bilgi ve bilinç düzeylerini arttırmak, toplumsal yaşama katılımlarını artırmaya yönelik eğitici, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile milli, manevi ve moral değerleri arttırmaya yönelik faaliyetler ile çeşitli beceri kursları bulunuyor.

 

Merkeze gelen kadınların eğitim ve kurslar ile özgüveninin geliştiği bildirilirken çalışmalar hakkında yapılan bilgilendirmede “ Sosyal Dayanışma Merkezimiz; madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddet, çocuk ihmal ve istismarıyla mücadele kapsamında vatandaşlarımızın devlet-millet kaynaşmasının sağlanması, aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunmasını, milli ve manevi değerler ile toplumun değer yargılarını muhafaza etmek üzere psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanması amacına yönelik faaliyet göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Çivril SODAM’da Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile kadınlara yönelik meslek ve el işi kurslarının açıldığı belirtilirken “Merkezde üçer aylık dönemlerde verilen eğitimlerde sabah ve öğle grubu olmak üzere iki grup oluşturulmaktadır. Sabah ve öğle grupları da kendi aralarında ikiye ayrılmaktadır. Bir grup eğitimlerine devam ederken diğer grup atölyede meslek edindirme faaliyetinde bulunmaktadır. Eğitim ve seminerler; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ile iş birliği içinde ilerletilmektedir.

 

Proje kapsamında kursiyerlere verilen eğitimlere ek olarak İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan kurslar ile de kursiyerlerin mesleki anlamda beceri kazanmalarına olanak sağlanıyor. 2023 Ocak ayından itibaren merkezde 20-60 yaş aralığında kadın kursiyerlere çoğunlukla El Sanatlarına yönelik Amigurumi, Tel Kırma, Ahşap Boyama, İğne Oyası, Makrome Örgü Yapımı, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Takı Tasarımı, Tığ Örgü Çanta Yapımı, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama kursları açıldı” denildi.  

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.