ÇİVRİL'DE BEKLENEN FESTİVAL 19 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelen Çivril Belediye başkanı Semih Dere, bu yıl 26.'sı düzenlenecek olan Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali hakkında bilgi verdi.

Gündem Yayın: 16 Eylül 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 16.09.2024 21:12:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali'nin tarım potansiyelini ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla büyük bir özveriyle 1995 yılından beri düzenlendiğini belirten Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, “Festivalimiz, Çivril’in bereketli topraklarında yetişen ürünlerin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı için önemli bir platformdur. Başta elma olmak üzere, şeftali, hünnap, ay çekirdeği, haşhaş ve daha birçok ürünümüzü bu festivalde tanıtma fırsatı buluyoruz.  Çiftçilerimizin bölgemizdeki diğer çiftçilerle etkileşimini arttırarak hem ekonomik kalkınmaya katkı sunmayı hem de sosyal iletişimin güçlenmesini hedefliyoruz. Sadece bir tarım etkinliği olmayan festivalimiz, ilçemizin kültürel zenginliklerini ve tarihi değerlerini, geniş kitlelere duyurmak adına önemli bir köprü görevi görüyor” dedi.

 

Festivalin tasarruf tedbirlerine uygun olarak gerçekleştireceklerini belirten başkan Dere, "Festivalimizi belediye bütçesinden hiçbir harcama yapmadan gerçekleştiriyoruz. Bu karar, katılımcı belediyecilik ve ortak akılla yönetim düşüncesinin bir yansımasıdır ve bizim için gurur verici bir durumdur.

 

STK ve ODALARIN DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

 

Belediyemiz öncülüğünde, ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının desteğiyle festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Tüm paydaşlarımız ile düzenlediğimiz bu ortak çalışmayla, hem ilçemizin hem de ürünlerimizin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Gerçekleştireceğimiz festivalle bir araya gelecek olan halkımızın hemşerilik mirasını da pekiştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.  

 

19-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde dolu dolu bir programın vatandaşları beklediğini belirten Dere, "Festivalimiz, 19 Eylül Perşembe günü kortej yürüyüşü ile başlayacak, halk oyunları gösterileri ve etkinliklerle devam edecek. Akşam ise ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile festivalimizin ilk gününü coşkuyla sonlandıracağız.

 

20 Eylül Cuma günü, tarım sektörüne dair önemli bilgiler ve yeniliklerin paylaşılacağı “Çivril’de Meyvecilik ve Tarım Konferansı” düzenlenecek. Akşam saatlerinde ise Sahra Neo Project ve Suavi, müzik dolu bir gece ile festival coşkusunu sürdürecek. 21 Eylül Cumartesi günü ise, tarihi ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Beyce Sultan Kazı Heyeti Başkanı'nın katılımıyla "Çivril ve Beyce Sultan Tarihi" konulu panel gerçekleştirilecek. Gün boyunca düzenlenecek yarışmalar, festivalimize renk katacak; En Ağır Bisiklet Binme Yarışması, En Kısa Sürede Elma ve Ayçekirdeği Yeme Yarışması, En İyi Elma Üreticisi Yarışması ve En İyi Elmalı Pasta Yarışması ile eğlenceli anlar yaşayacağız. Akşamında, Efe Güngör ve Göksel’in konserleriyle festivalimiz devam edecek.

 

BİSİKLET TURU İLE BAŞLAYACAK

 

Festivalimizin son günü olan 22 Eylül Pazar, AKİDAK işbirliğiyle düzenlenecek bisiklet turu ile başlayacak. Ardından, Türk tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan Miryokefalon Savaşı ile ilgili panel gerçekleştirilecek. Günün ilerleyen saatlerinde geleneksel atlı cirit oyunları izlenecek ve festivalimizin kapanışını Türk Pop Müziği’nin sevilen sesi Simge Sağın’ın muhteşem konseriyle yapacağız.

 

Dört gün sürecek bu festivalde, Çivril’in tarım ürünlerinin tanıtımını yaparak bölgesel ekonomiye katkı sağlamak ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaya yardımcı olmak için çalışacağız. Yaşadığımız topraklara hizmet borcumuzu ödemek ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına, “Mutlu bir gelecek için her kalbe dokunan belediye” vizyonumuzla durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çivril ve Denizli’mizin tanıtımına katkı sağlayacak bu güzel organizasyonda, siz değerli basın mensuplarını ve tüm Denizlili hemşerilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız." dedi.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.