ÇİVRİL'DE ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI

Çivril Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zincir market ve gıda ürünü satan işyerlerinde denetim yaptı.

Yaşam Yayın: 11 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 11.07.2024 10:07:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe sınırlarında bulunan marketlere yönelik ‘fiyat, etiket ve gramaj’ denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş, kasa ve raf fiyatı farklı olan bazı ürünler bulunduran market işletmecileri hakkında yasal işlem uygulandı.

 

Çivril’de halk sağlığını korumak ve sürdürmek amacıyla özellikle gıda satışı yapan işyerlerine yönelik kontroller aralıksız bir şekilde devam ediyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, son olarak ilçe sınırlarında faaliyet gösteren marketlerde sıkı bir denetim yaptı.

 

Vatandaşlardan gelen fiyat gramaj ve raf kasa fiyat uyuşmazlığı şikâyetleri üzerine yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin yanı sıra, raf etiketi ile kasa fiyatı uyuşmayan ürünler kontrol edildi. Son kullanma tarihi yaklaşan ürünler konusunda işyeri ve görevlileri dikkatli olmaları konusunda uyarılırken raf-etiket fiyatında farklılık olan iş yerlerine de yasal işlem uygulandı.

 

Ekiplerin, halk sağlını korumak amacıyla, ilçe genelinde gıda üretimi ve satışı yapan her türlü işyerine yönelik kontrol ve denetimlerine aralıksız şekilde devam edeceği bildirildi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.