ÇİVRİL'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLANDI

Zafer Haftası ve Çivril’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü, gün boyu devam etkinlikler ve anma programı ile kutlandı.

Gündem Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 09:47:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan anma programı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Kaymak Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın çelenk sunumunun ardından kutlama programına geçildi.

 

Saygı duruşu ile birlikte okunan İstiklal Marşından sonra İlçe jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kd. Çvş Fatih Kağan Topal 30 Ağustos Zafer Bayramının anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Zafer Haftası kutlama töreni öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Çivril Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti.

 

Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu ve öğrenciler gösterilerini sunarak şiir okudular. 

 

Çivril’in düşman İşgalinden kurtuluşu programında günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Niyazi Vural konuşmasında bağımsızlığın önemine dikkat çekerek zafer ve milli mücadelenin öğrenci ve gençlere çok iyi anlatılması gerektiğini belirtti.  Başkan Vural konuşmasında “101 yıl önce Yunan askerleri tarafından işgale uğrayan ilçemiz işgal altında kaldığı bir yıl boyunca Cabar mahallemizde 83 vatandaşını şehit vermiş, birçok mahallede ev ve ahırları yakılmıştır. İğdir mahallemizde Paltaoğlu Konağı, İlçe merkezinde bugün Mavi Konak dediğimiz evler Yunan askerleri tarafından karargah haline getirilmiş, ahalinin mallarına el konulmuştur. Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından Cabar Mahallemizde şehit edilen 83 vatandaşımızın anısına Milli Mücadele Şehitliği oluşturulmuş, 30 Ağustos okulu yanında bulunan Mavi Konak restore edilmiştir. Bizim buraları gençlere ve öğrencilere çok iyi anlatmamız gerekiyor. Her okul bünyesinde eğitim gören öğrencileri yılda en bir kez buralara götürmeli ve o gün yaşananları anlatmalı. Anlatmalı ki gençler bağımsızlığı daha iyi idrak etsinler vatanın bölünmez bütünlüğüne daha iyi sahip çıksınlar” dedi.

 

Başkan Niyazi Vural’ın konuşmasının ardından törene katılan öğrenci grupları ve okulların tören geçişi yapıldı.

 

Tören geçişi ile Cumhuriyet Meydanında yapılan anma ve kutlama programı sona erdi.

 

Çivril’in Düşman İşgalinden kurtuluşu ve Zafer Haftası anma ve kutlama programları Kaymakamlık makamında Kaymakam hasan Akbulut’un tebrikleri kabulü ile devam etti.  

 

Protokol ve vatandaşalrın tebriklerinin kabulünün ardından Cabar Milli Mücadele şehitliğinde devam eden anma programı saygı duruşu ev İstiklal marşının okunması ile başladı.  Şehitlerin ruhuna okunan duların ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.