ÇİVRİL'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU VE ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü düzenlene etkinliklerle kutlandı.

Gündem Yayın: 31 Ağustos 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 31.08.2024 17:29:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar düzenlenen halk konseri ile sona erdi.

Kutlama törenleri Cumhuriyet meydanında çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Kaymakam Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Semih Dere, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül ve Garnizon Komutanı Jandarma üsteğmen Abdurrahman Sonsak kutlamalara katılanların bayramını kutlamasının ardından, Kaymakam Hasan Akbulut makamında tebrikleri kabul etti. 

Kaymakam Hasan Akbulut’un makamda vatandaş, muhtar, STK temsilciler ve daire amirlerini ağırlayarak bayram tebriklerini kabul etti.

30 ağustos Zafer Bayramı ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşu kaymakamlıkta yapılan kutlamaların ardından Şehitler mahallesinde bulunan şehitler Mezarlığı ve Cabar mahallesinde bulunan Milli Mücadele Şehitliği ziyaretleri ile devam etti.

Şehitler Mezarlığında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlçe Müftüsü Muhammed Çörekçi’nin Kur’anı Kerim tilaveti ile devam eden anma programı Kaymakam Hasan Akbulut, belediye Başkanı Semih Dere, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül ve protokolün şehit mezarlarına karanfil bırakması ve dua etmesiyle sona erdi. Şehitlik ziyareti kapsamından Cabar Mahallesi Milli Mücadele Şehitliğinde düzenlenen program ile devam etti.

 

Milli Mücadele şehitliği anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan program istiklal marşının okunması ve şehitler için Kur’an’ı Kerim okunması ve dua edilmesi ile devam etti. Cabar Milli Mücadele Şehitliği programı Protokol üyelerinin şehit mezarlarını ziyaret ederek dua etmesinin ardından sona erdi.

 

Zafer Bayramı ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü kutlamaları Kaymakam Hasan Akbulut ve protokol üyelerinin Muharip gaziler Derneği Çivril şubesi ziyareti ile devam etti. Gaziler Derneği Çivril Şubesinde Başkanı Hasan Genç tarafından ağırlanan protokol üyeleri bir süre gazi ve şehit yakınları ile sohbet ederek anı ve hatıralarını dinledi.

 

Kutlama programının gündüz programı şehit yakınları ve gazi ziyaretleri ile devam ederken, kutlamaların akşamki bölümü Fener alayı ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Halk Konseri ile sürdü. Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen Halk konseri saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Çok sayıda Çivrillinin katıldığı konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

Çivril’de düzenlenen 30 Ağustos zafer bayramı ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşu programlarına Kutlamalara Kaymakam Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Semih Dere, Çivril Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül, Emniyet Müdürü Asım Kayacı, Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abdurrahman Sonsak, PAÜ Çivril Atasay Kamer MYO Müdür Yardımcısı Sami Eşmen, Siyasi Parti ilçe başkanları, STK temsilcileri ile daire amirleri ve muhtarlar katıldı. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.