ÇİVRİL’İN EN ESKİ HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNE DAVET

6 Mayıs Hıdırellez şenliklerine sayılı günler kala Tokça Muhtarı tüm Çivrillileri, bölgenin en kapsamlı ve tarihi en eski Hıdırellez yemeğine davet etti.

Kültür Yayın: 01 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 01.05.2023 18:50:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tokça Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez yemeği ve şenlikleri bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Köy halkının yaptığı yardım malzemeleri ile imece usulü pişirilen yemeklerin ikram edildiği ve Çivril’de kutlanan en büyük Hıdırellez şenliği olan Tokça Hıdırellez yemeği bu yıl 6 Mayıs Cumartesi gün düzenlenecek.

 

Tokça Mahallesi Muhtarı Ramazan Yılgın, Çivril ve çevresinde yaşayan vatandaşları 6 Mayıs Cumartesi günü kutlanacak olan Hıdırellez şenliklerine davet ederek, “asırlardır düzenlenen Hıdırellez şenliklerimiz bu yılda köylümüzün katkı ve desteği ile Şaban Dede mezarının olduğu köy mezarlığımızda kutlanacak. Köylü yemek için hazırlıklara başladı, hafta içinde traktörle ev ev dolaşarak malzemeler toplanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurtdışı ve yurt içinden çok sayda misafirimizi köyümüzde ağırlamaktan onur duyacağız. Hıdırellez şenliklerimizin bu yıl da coşkulu geçeceğine inanıyorum ve tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

 

Çivril’de Türk boylarının ilk yerleşim yerlerinden olan Tokça mahallesinde asırlardır 6 Mayıs Hıdırellez Şenlikleri düzenleniyor. Şenliklerde misafirlere ikram edilen yemekler köylünün yıl içinde ürettiği et, buğday, şeker gibi tarımsal ürünlerin toplanması ile imece usulü pişiriliyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.