ÇİVRİLİN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNİ GEZDİLER

İstanbul’da öğrenim gören Coğrafya Bölümü öğrencileri Çivril’e hayran kaldı.

Kültür Yayın: 09 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 09.10.2023 10:01:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Marmara Üniversitesi Coğrafya bölümü öğrenci ve hocaları "Batı Anadolu coğrafyası" konulu alan gezisi kapsamında Çivril'e geldi. Çivril’de birçok tarihi alanı gezen öğrenci ve hocalar Çivril’e hayran kaldı. 

 

Düzenlenen gezi kapsamında Çivril’e gelen 40 öğrenci Çivrilli tarih araştırmacısı e Coğrafya öğretmeni Münir Sayhan rehberliğinde önce Beycesultan Höyüğü ve kazı alanını gezdi. Münir Sayhan’dan kazı alanı ve Çivril bölgesi hakkında bilgi alan gezi heyeti daha sonra Savran mahallesinde bulunan Serbanşah Camiini ziyaret etti. İlçe merkezinde Tren İstasyonunda bulunan taş binaları inceleyen ve Belediye sosyal tesis açılışına katılan öğrenci heyeti daha sonra Işıklı mahallesinde elma hasadına katıldı. Işıklı Millet Bahçesini de gezen öğrenciler ve hocaları daha sonra Işıklı Göl kenarında bir süre dinlendi. Çivril gezisini son kısmında Cabar Mahallesinde bulunan Milli Mücadele şehitliğini ziyaret eden Coğrafya Bölümü öğrenci ve hocaları burada rehber Münir Sayhan’dan Yunan işgali ve Milli mücadelede Çivril’in katkısı hakkında bilgi aldı.

 

Çivril Gezisinden dolayı araştırmacı tarihçi Münir Sayhan’a teşekkür eden heyet Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve belediye çalışanlarına da ev sahipliğinden dolayı ayrıca teşekkür etti.

Marmara Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencileri daha sonra Çivril’den ayrıldı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.