DENİZLİLİ GAZETECİLER ÇİVRİL’DE TADINA DOYUMSUZ BİR GÜN GEÇİRDİ

Denizli Gazeteciler Cemiyetinin üyeleri için düzenlediği Çivril gezisine katılan basın mensupları, ilçeyi gezerek şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini görme ve son durumu hakkında bilgi alma fırsatı elde etti.

Yaşam Yayın: 08 Eylül 2024 - Pazar - Güncelleme: 08.09.2024 17:21:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) ile Çivril’de yayın yapan Genç Çivril Gazetesi ve Yeşil Çivril Gazetesi hafta sonu Çivril gezisi düzenledi. DGC üyelerinin eşleri ve çocukları ile birlikte katıldığı gezide yaklaşık 50 kişi, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu. Çivril’de yayın yapan gazeteler ve DGC Yönetim Kurulu Üyesi Serap Sofulu Özdemir'in ev sahipliğindeki gezi, Camlı Kafe'de kahvaltı ile başladı, gazetecilerin Çivril gezi programına katılan Belediye Başkanı Semih Dere, programda ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

Çivril Belediye Başkanı Dere, yaptığı konuşmada, Çivril Belediyesi olarak 2025-2029 yıllarını kapsayan 5 yıllık Stratejik Plan hazırlama çalışmalarına başladıklarını belirterek, planın hazırlanma aşamasında sorunların tespiti ve çözümü noktasında vatandaşların da görüşlerini almak için anket çalışması düzenlediklerini hatırlattı. Dere, dijital ortamda hazırladıkları anket ile halkın görüşlerine başvurduklarını ve bir yol haritası hazırladıklarını kaydetti.

 

İlçenin başta altyapı olmak üzere yollarında sıkıntıların olduğunu belirten Dere, ileriye gitmesi gereken konularda geriye gittiğini kaydetti. İlçede sosyal yaşantıyı şekillendirmek istediklerini ifade eden Dere, "Çünkü burada bir yüksek okul, bir fakülte ve bir meslek yüksek okulumuz var. Pamukkale Üniversitesi'nin geniş bir ayağı da Çivril’de bulunuyor. Öğrencilerin, genç arkadaşların en çok şikayet ettiği konu bu. Önceden Uşak’tan, Afyon’dan insanlar Çivril’e gelirken artık Çivril’den insanlar başka yerlere gidiyorlar. Daha önce Çivril'de gelişmiş bir ekosistem varken ticaret de zamanla düşmeye başlamış. Sosyal yaşantıyı şekillendirmek, insanlara hak etmiş olduklarını verebilmek için stratejik planımızda buna yer ayırmaya çalıştık. Türkiye’de en çok bisiklet kullanılan ilçelerden birisiyiz ama bir bisiklet yolumuz ya da bisikletle ilgili bir aktivite yok. Bunları yeniden hayata geçirmek, yeniden sosyal yaşantıya dahil edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz," dedi.

 

İlçenin Tarihi Noktalarını Gezdiler

 

Denizlili gazeteciler kahvaltının ardından Beycesultan Höyüğünü ziyaret ederek, kazı başkanı Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eşref Abay'dan bölgede gerçekleştirilen kazılarla ilgili bilgi aldı. Beycesultan Höyüğü'nde sürdürülen arkeolojik kazılarda, tekstil ürünleri ve dokuma tezgahı ağırlıkları bulduklarını bildiren kazı başkanı Abay, höyükteki kazı ve restorasyon çalışmaları ile tarihe ışık tuttuklarını kaydetti.

 

Daha sonra Işıklı Mahallesindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Millet Bahçesini gezen basın mensupları ve aileleri, Beydilli'de Işıklı Gölünün son durumunu yerinde gördü. Nilüfer turlarının yapıldığı Beydilli'de suların çekilmesiyle karaya oturan tekneleri inceleyen gazeteciler, Işıklı Gölü'nü besleyen kaynaklardan Gökgöl'de aileleriyle vakit geçirdiler

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.