DUYARLI HEKİMLER HAYATA BAĞLADI

Yolda gördüğü yaralı kediyi veterinere götüren diş hekimi kediyi tedavi ettirdi. Veteriner kedinin tedavisini üstlendi, Diş Hekimi ve veterinerin duyarlılığı yavru kediyi hayat bağladı.

Yaşam Yayın: 15 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.12.2023 09:10:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’de yaşanan olayda sabah saatlerinde işine giden Diş Hekimi Faruk Kanar yol kenarında bir kedi gördü. Kedinin yaralı olduğunu fark eden Diş Hekimi Kanar, kediyi aracına alarak Veteriner Hekim Selahattin Tuğrul’a götürdü.

 

Kedinin yapılan ilk kontrolünde araç çarpmasına bağlı olarak vücudunda ezik ve yaralanma olduğu tespit edildi.

 

Araç çarpması sonucu yaralana sokak hayvanlarının Belediye Veteriner Hizmetleri Sokak Hayvanları Kliniğine götürülmesi ya da haber verilmesi gerektiğini belirten Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Nihat Kaplan “bazen yolda yaralı hayvan görenler ne yapacağını bilemiyor ya da kendileri istemeyerek çarpıyor. Böyle durumlarda Çivril belediyesi Sokak Hayvanları Kliniğine ve veterinerlerine haber vermeleri durumunda gerekli tedaviler yapılıyor. Herhangi bir ücrette talep edilmiyor” dedi.

 

Her canlının yaşam hakkı olduğunu belirten Diş Hekimi Faruk Kanar “sabah işime giderken yol kenarında yavru bir kedi gördüm. Aracımdan inip kontrol ettiğimde yaralı olduğunu fark ettim ve veterinere getirdim. Tedavisi bitince sahiplendiremeye çalışacağım” dedi.

 

Yaralı kedinin durumunun normal seyrine döndüğünü belirten veteriner Selahattin Tuğrul’da “geldiğinde yara ve ezilmeler vardı. Gerekli pansuman ve ilaç uygulamalarını yaptık birkaç gün içinde normale döner” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.