DÜZENLEMEDEN HEM ESNAF HEM VATANDAŞ MEMNUN

Çivril Belediyesi, araç ve yaya yoğunluğun arttığı yaz sezonu öncesi Çivril’in çözüm bekleyen en önemli sorunlarından birine neşter vurdu.

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 23.05.2024 11:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çivril Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ilçe merkezinde trafik ve yaya güvenliğini sağlamak için yol çizgi çalışmaları yaptı.

Yapılan düzenleme ve çalışma ile özellikle yaz sezonunda ilçe merkezinde yoğunlaşan park sorunu hafifletilmeye çalışılacak. Uşak ve Hükümet caddelerinde yaşanan araç yoğunluğu, park sorunu düzenlemek ve yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla bir çalışma başlatan Çivril Belediyesi, cadde üzerinde şerit çalışması ve park alanı düzenlemesi yaptı.

 

Düzenleme kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Çivril Belediyesi ekipleri, ilçenin en büyük meydanı olan Hükümet ve Cumhuriyet Caddelerinin olduğu yolda çalışma gerçekleştirdi. Trafik ve yaya güvenliğini sağlamak için çalışma başlatan ekipler, trafik yoğunluğunun az olduğu akşam saatlerinde yolda çizgi çalışmaları yaptı. Yapılan yenileme sayesinde yol şeritleri daha fazla edilir duruma getirilirken, trafik ve yaya güvenliği fark edilir duruma getirildi.

 

“Yol kenarındaki parklara esnaf ve Bankacılar değil müşteri park etsin”

 

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Semih Dere; yaya güvenliği ve araç park sorununun özellikle yaz mevsiminde en aza indirmek için bir çalışma yaptıklarını belirtti. Başkan Dere belirlenen alanlar dışında park yapılmaması konusunda sürücü ve iş yeri sahiplerinden anlayış beklediklerini ifade ederek “özellikle mesai saatleri içinde ilçe merkezi ve Cumhuriyet Meydanında yoğun bir araç ve park sorunu oluyor. Bunu özellikle yaz sezonunda en aza indirmeye çalışıyoruz. Yolun belli kısımlarında karşılıklı park alanları oluşturduk. Özellikle esnaf ve bankalarda çalışanlardan ricamız bu alanları müşteri ve alışveriş için gelenlere ayırmaları. Ayrılan alanlara esnaf ve banka çalışanları araçlarını park ederse banka ya da alışveriş için gelenler araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanacak. Bu konuda esnaf ve banka çalışanlarımızdan anlayış bekliyoruz” dedi.

 

Düzenleme yol üzerinde kısa süreli parklar için

 

Sabah park edilen araçların akşama kadar park alanlarını meşgul ettiğini ve kent yaşamına uygun olmadığını ifade eden Başkan Dere “işine ya da işyerine aracıyla gelenler müşteri ve vatandaş için ayrılan alana aracını park ettiği zaman kendi müşterisine engel olmuş oluyor. Esnaf ve Banka çalışanları araçlarını ana caddeye değil arka sokaklarda park için ayrılan alanlara park ederse şehir yaşantısına uygun hareket etmiş olurlar. Yol üzerinde ayırdığımız park alanları sabahtan akşama kadar park yapmak için değil kısa süreli işlerini görmek için gelen alışverişe çıkan vatandaşlarımız için” dedi.

 

Başkan Dere“ Yol yapım onarım düzenleme kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilçemizin en büyük meydanı olan Hükümet Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi yolunda çalışma başlattık. Sürücülerimizin gece ve gündüz görüşlerinin üst seviyeye çıkarmak, trafik ve yaya güvenliğini sağlamak için yol çizgilerini belirgin hale getirdik. Yol çizgileri olan yollarımız yepyeni bir görünüme kavuştu.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.