EN ÇOK ADAYIN OLDUĞU MAHALLEDE ZAFER KADIN ADAYIN OLDU

Çivril’de seçime giren kadınlardan biri olan Özlem Cennet Açar, 11 aday arasından seçimi kazanmayı başardı. Açar Çivril’in ilk kadın muhtarlarından biri olmayı başardı.

Gündem Yayın: 03 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.04.2024 11:06:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’de muhtar adayının en fazla olduğu mahalle olan Akpınar Mahallesinde zafer, kadın muhtar adayının oldu. Çivril’in ilk kadın muhtarı olmak için yola çıkan Özlem Cennet Açar aldığı 308 oyla hedefine ulaştı.

 

Çivril ilçe merkezinde yeni yapılaşmaların yoğun olduğu Akpınar Mahallesinde muhtar olan Özlem Cennet Açar “mahallemi Çivril’in en güzel mahallesi yapmak için önümde beş yılım var. Destek olan herkese teşekkür ederim. Beklenti ve umutları boşa çıkartmayacağım” dedi. Çekişmeli bir seçim yarışı yaşadıklarını belirten Açar “Çivril’de ilk kadın muhtar adayı olarak çıktım amacım yerel yönetimlerde kadının neler yapabileceğini göstermek ve kadınların yerel idarelerde daha çok sorumluluk almasına öncülük etmekti. 11 erkek adayın içinde tek kadın aday olarak zorlandığım zamanlar olmasına rağmen kadın olarak avantajlı olduğum durumlarda oldu. Mahallede bulunan ve 24 saatini mahallede geçiren biri olmam, hanelerin hepsini tanımam kadın ve gençlerle iletişim kurmam başarımın anahtarı oldu. Bundan sonra tek gayem Akpınar Mahallesinin güzelliği, sosyal alanları, mahallemde yaşayan kadınlara iş imkanı ve sosyal alan oluşturmak olacak” dedi.

 

İlçe merkezinde iki kadın muhtarın olmasının Çivril adına yeni bir başlangıç olduğuna da dikkat çeken Özlem Cennet Açar “Çivril ilçe merkezinde iki kadın muhtar var, zamanla kırsal mahallelerde de kadın muhtarları göreceğimize inanıyorum. Bu anlamda üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak çalışacağım” dedi.

 

Özlem Cennet Açar 1500 seçmenin olduğu Akpınar Mahallesinde 308 oy alarak en yakın rakibi ve önceki muhtar Serdar Gültekin’in önünde seçimi kazandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.