Festival Coşkusu 3 Güne sığmadı

Yayın: 16 Eylül 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 16.09.2013 10:26:14
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Bu yıl 19. su gerçekleşen festivale CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Baklan Kaymakamı Mustafa Türkcan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Denizli eski Milletvekili Ali Rıza Ertemur, CHP Denizli Büyükşehir belediye başkan adayı Nadi Kılıçaslan, Çivril  Belediye Başkanı Hakkı Aslan, Çivrilli İşadamları Atasay Kamer, Kadir Kameroğlu, Vehbi Demir, ADD Çivril Şube Başkanı Nuri Özen, çevre ilçe belediye başkanları ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cuma günü saat 14.00 de ‘Kent Yaşamı ve Bütünşehir’ paneli ile başlayan festival 17.00 de kortej yürüyüşü ve çelenk sunumu İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile devam etti. Festival sokağının gezilmesinden sonra fotoğraf sergisinin açılışı yapılan festival, daha sonra Uluslararası dans gösterileri ile devam etti. Balkan Halk oyunları gösterileri ve Azerbaycan Halk Dansları topluluğunun gösterileri ile devam eden festivalde bir konuşma yapan Başkan Hakkı Aslan 19. su yapılan festivalin Denizli bölgesinde yapılan en uzun süreli ve kapsamlı festival olduğunu belirterek “ Çivril Elma Tarım ve Kültür festivali 19 yıldır başarı ile yapılıyor. 1994 yılında başladığımız bu etkinliğimizi her sene üzerine koyarak ve büyüterek bugünlere getirdik. Festivalimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara minnettarım” dedi. Festivalin Belediye ye hiçbir maddi külfet getirmediğini belirten başkan Aslan “festivali 3 yıldır Belediye kendisi organize diyor. Üç yıldır Belediyemiz festivallerden para bile kazanıyor” dedi.

Konuşmasında dört yıllık hizmet süresini de değerlendiren Başkan Aslan “bugün dört yıl önce verdiğim sözleri tutmuş olmanın verdiği mutluluğu ve gururu yaşıyorum. Dört yıl önceki festivalde her yeri kazılmış bir Çivril vardı ama bugün tamamlanmış alt yapısı ile modern bir kente yakışır üst yapı ile karşınızda olmak çok onur verici” dedi. Dört yılda 850 Bin metrekare yol yaptıklarını da belirten Başkan Aslan “kendi bünyemizde kurduğumuz ekiple dört yılda 850 Bin metre kare yol yaptık. Ve yılsonuna kadar da önü asfalt yapılmamış hiçbir ev kalmayacak” dedi.

Festivalin ilk gün programı şovmen Tekin Doğan’ın sahne gösterisi ve Orhan Ölmez konseri ile son buldu.

Festivalin ikinci günü ‘Çivril Tarımının Geleceği’ konulu sempozyumla başladı. 23 Nisan Kent Konseyi merkezinde gerçekleşen sempozyuma konuşmacı olarak Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Gür katıldı. Saat 17.00 deki Cirit gösterileri devam eden ikinci gün programında Uşak Atlı Spor kulübü sporcuları cirit müsabakası yaptılar. Festivalin ikinci günü Cumhuriyet meydanında gerçekleşen Elif Avcı konseri ile sona erdi.

15 Eylül Pazar günü sona eren 19. Uluslar arası Elma Tarım ve Kültür festivalinin son günü Kent Konseyi merkezinde gerçekleşen ‘Çivril Tarihi ve Arkeoloji’ paneli ile başladı. Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Eşref Abay, Yrd. Doç.Dr. Zafer Derin Yrd. Doç. Dr Çiğdem Maner Çivril’de gerçekleşen arkeolojik kazılar ve çalışmalar hakkında sunum yaptılar. Uluslararası Halk dansları gösterileri ile devam eden festivalde gelenekselleşen en iyi elma üreticisi ve Elmalı Pasta yarışması ile geleneksel kıyafetli Elma güzeli yarışması yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilemesinden sonra ses sanatçıları Hamiyet ve Efe konserleri ile devam eden festival Havai fişek gösterileri ile son buldu.

Bu yıl 200 den fazla standın açıldığı 19. Elma Tarım ve Kültür Festivaline Çivril köy kasaba ve çevre ilçelerden yaklaşık 80 Bin kişinin geldiği ve Denizli’deki en katılımlı festival olduğu belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.